با نزدیک شدن به نخستین سالگرد خروج ایالات متحده از توافق هستهای سال ۱۳۹۴ شش قدرت جهانی با ایران، بنیاد هریتج روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت نشستی را با حضور کارشناسان برگزار کرد.
جیم فیلیپس پژوهشگر ارشد بنیاد هریتج به عنوان مجری این نشست در سخنان مقدماتی خود به کارزار فشار حداکثری دولت پرزیدنت ترامپ بر رژیم ایران و تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی طبق برنامه تعیین شده دولت آمریکا پس از خروج از برجام در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ اشاره کرد.
دیوید آلبرایت، بنیانگذار انستیتو مطالعات امنیت بین المللی و علوم در این نشست دیدگاه خود را درباره گفته های برخی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات درباره لزوم برگشت به اجرای برجام توضیح داد و آنرا اشتباه دانست.
او گفت: «یکسال از خروج آمریکا از برجام گذشته است و با اعمال مجدد تحریمها فشارها بر ایران تشدید یافته است. اروپاییها که منتقد خروج آمریکا بودند کم کم به دیدگاه آمریکا نزدیک میشوند، زیرا درک کردند که با وجود برنامه موشک بالیستیک ایران نمیتوان در آرامش زندگی کرد. برگشت به برجام تکرار اشتباهی است که در دولت اوباما منجر به دستیابی به برجام شد. در کل اجرای برجام خطری برای امنیت ملی آمریکاست.»
در همین نشست، کریستوفر هارمون از مرکز خلاقیت و نوآوری بروت کرولاک نیز گفت که این توافق موجب کاهش همکاری بین کره شمالی و جمهوری اسلامی ایران نشده است. او از قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در گروههای تروریستی خارجی دولت آمریکا استقبال کرد.
او گفت: «کره شمالی از تولیدکنندگان انواع موشک است که برخی از آنها توان حمل کلاهک هسته ای را داشته و مروج جنگ سایبری است. آنطرف کره زمین، جمهوری اسلامی ایران نیز به دنبال همین مسائل است. بنابراین همکاری بین این دو کشور طبیعی است و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از حلقههای کلیدی ارتباط بین دو کشور بوده است.»
فرد فلایتس، رئیس و مدیر ارشد اجرایی مرکز سیاست امنیتی، در این نشست تصمیم پرزیدنت ترامپ را تصمیمی جسورانه خواند و گفت با وجود مخالفتهای برخی که میگفتند با خروج از برجام ایالات متحده منزوی میشود و جنگ به راه میافتد، امروز میبینیم که نه تنها آمریکا منزوی نشده و جنگی هم در کار نیست، بلکه این تصمیم بسیار موفقیت آمیز بوده و ایالات متحده را در جایگاهی به مراتب قویتر از گذشته قرار داده است.
آقای فلایتس که در سال ۲۰۱۸ به عنوان رئیس دفتر جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید خدمت کرده است، با اشاره به انتقادهای دونالد ترامپ از مفاد توافقی که در دولت باراک اوباما با جمهوری اسلامی بسته شد، خاطر نشان کرد که مذاکرات هستهای انجام شده با ایران و توافق بر آمده از آن در واقع منجر به تضعیف قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد برنامه موشکی ایران شد.