مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در پیامی در توئیتر به فهرست جدید اضافه شده به تحریمشدگان جمهوری اسلامی واکنش نشان داد و گفت: «ما به قطع انتقال درآمد ایران و استفاده از آن به عنوان سوخت برای ماشین ترور، ادامه میدهیم.»
آقای پمپئو روز سهشنبه ششم فروردین نوشت: «امروز وزارت خزانهداری آمریکا علیه شبکهای از شرکتهای صوری که کارشان انتقال میلیاردها دلار و یورو به سپاه پاسداران به قصد دور زدن تحریمهای ایالات متحده بود، دست به کار شد.»
چهار روز بعد از اضافه شدن نام ۳۱ فرد و نهاد به تحریم های ایران، روز سه شنبه خزانهداری ایالات متحده نام ۲۵ شخصیت حقیقی و نهاد را به تحریمهای جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد. در میان نهادهای تحریمی جدید، نام بانک انصار که وابسته به بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است نیز دیده میشود.
دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا، در بیانیهای که روز سه شنبه ششم فروردین منتشر کرد، نوشت که ۹ شخصیت حقیقی و ۱۶ نهاد برای انتقال پول برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند.
این بیانیه می گوید این افراد و نهاد ها در ایران، امارات و ترکیه فعال هستند.
استیون منوشن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، در این بیانیه تاکید کرد که هدف از تحریم جدید، مختل کردن شبکه ای است که جمهوری اسلامی از آن برای انتقال غیرقانونی صدها میلیارد دلار پول استفاده میکرد.
این تحریم در حالی است که روز جمعه دوم فروردین نام ۳۱ فرد و نهادها به فهرست تحریمهای ایران موسوم به اسدیان (SDN) اضافه شده بود. در آن تحریم ها، ۱۴ شخص حقیقی و ۱۷ شخصیت حقوقی، مرتبط با مجموعه «سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی» به دلیل دست داشتن در برنامه اتمی جمهوری اسلامی، تحریم شدند.
محسن فخریزاده، که تا پیش از سال ۲۰۰۴ مسئول برنامه اتمی ایران بود، در سال ۲۰۱۱ مجموعه «سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی» را به راه انداخت. محسن فخریزاده از اعضای اصلی این سازمان است. شمار کارکنان سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی حدود هزار و پانصد نفر است. این سازمان در سال ۲۰۱۴ در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفت.
نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را اعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده می گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
در ماههای گذشته چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.