لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۸

وزیر دفاع آمریکا: احتمال استفاده دمشق از سلاح‌ شیمیایی را پیگیری می‌کنیم


جیم متیس وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا - آرشیو
جیم متیس وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا - آرشیو

وزیر دفاع ایالات متحده روز جمعه گفت هر چند شواهدی دال بر استفاده از گاز اعصاب توسط نیروهای دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در آن کشور در دسترس نیست، اما واشنگتن گزارش‌های اخیر درباره استفاده احتمالی دمشق از سلاح‌های شیمیایی را با نگرانی مد نظر قرار می‌دهد.

برخی رسانه‌ها از جمله خبرگزاری‌های آسوشیتدپرس و رویترز روز پنجشنبه از قول مقام‌های دولتی آمریکا، که هویت آنها را فاش نکردند، دولت بشار اسد را متهم کردند به رغم توافق سال ۲۰۱۳ برای امحای تسلیحات شیمیایی، اقدام به تولید و استفاده از نوع جدیدی از این سلاح‌ها کرده است.

به گزارش رویترز، جیم متیس در واکنش به این گزارش‌ها با بیان این که دمشق بارها از گاز کلر به عنوان سلاح استفاده کرده، گفت «ما از احتمال بکارگیری گاز سارین حتی بیشتر نگرانیم ... من شواهدی ندارم، آنچه می‌گویم این است که دیگر گروه‌ها ... گفته‌اند از سارین استفاده شده است.»

وزیر دفاع آمریکا با تاکید بر این که به دنبال شواهد و مدارکی دال بر این ادعا هستیم، گفت واشنگتن پیگیر موضوع است و «شما قبلا دیده‌اید که چگونه به آن واکنش نشان داده‌ایم؛ از این رو بکارگیری این تسحلیحات و نقض مجدد کنوانسیون منع تسلیحات شیمیایی تصمیم عاقلانه‌ای نیست.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته از قول مقام‌های آمریکایی نوشت، دولت اسد احتمالا پس از اجرای توافق چهار سال پیش با مسکو برای انهدام یا انتقال سلاح‌های شیمیایی خود، برخی ذخایر مخفی خود را نگه داشته است، که زنگ خطر را در مورد تهدید شیمیایی در سوریه بار دیگر به صدا در می‌آورد.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا اوایل بهمن ماه در نشست افتتاحیه سازمان جدیدی در پایتخت فرانسه، که هدف آن پایان دادن به عدم پیگیری حقوقی و مجازات عاملان استفاده از سلاح‌های شیمیایی است، گفت مسکو از زمان مداخله در جنگ سوریه مسئول نهایی حملات شیمیایی در آن کشور است.

در همین حال، دولت فرانسه نیز روز جمعه از احتمال سر باز زدن دمشق از تعهد خود برای عدم استفاده از سلاح‌ شیمیایی علیه مخالفان خود ابراز نگرانی عمیق کرد و گفت پاریس برای روشن شدن این که آیا اخیرا در جنگ سوریه از سارین استفاده شده و مسئول آن که بوده، با متحدانش همکاری می‌کند.

روسیه که به منظور پیشگیری از حمله نظامی آمریکا و متحدان غربی آن در سال ۲۰۱۳ به سوریه با دولت بشار اسد توافق کرد ذخایر شیمیایی در آن کشور را نابود یا به خارج منتقل کند، تنها در آبان ماه، دو بار از حق وتوی خود در حمایت از دمشق استفاده و قطعنامه‌های پیشنهادی آمریکا و ژاپن را وتو کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG