لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۶

سفر جیم متیس به شرق آسیا برای پیگیری عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی


پیگیری مراحل عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی در چارچوب توافق پرزیدنت دونالد ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، وضعیت در افغانستان پس از پایان آتش بس دولت مرکزی با طالبان، و ادامه مبارزه با داعش، موضوعاتی بود که جیم متیس، وزیر دفاع آمریکا، در مسیر سفرش به پکن، توکیو، و سئول با خبرنگاران درمیان گذشت.

او قرار است با همتایان خود در چین، ژاپن و کره جنوبی که مانند آمریکا نگرانی هایی درباره برنامه موشک های بالستیک و برنامه نظامی-هسته ای دارند، گفتگو کند.

آقای متیس در مسیر خود به ژاپن و کره جنوبی، دو کشور عمده متحد واشنگتن در شرق آسیا و همچنین چین که روابط بسیار نزدیکی با کره شمالی دارد، گفت در کل روند اجرای توافق بعمل آمده در دیدار تاریخی پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی در سنگاپور را پی گیری می کند.

او گفت که شبه جزیره کره نباید مکانی برای تسلیحات اتمی باشد. آقای متیس گفت: «ایالات متحده در کنار جمهوری خلق چین، ژاپن و کره جنوبی همگی یک هدف را دنبال می کند. هدف ما عاری سازی واقعی و غیر قابل بازگشت شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی است. ما در این چارچوب به کاهش دامنه مانورهایمان پرداختیم.»

او گفت ما نگرانیهای ژاپن درمورد موشکهای کوتاه و میان برد بالستیک کره شمالی و نیاز به افزایش امنیت در اقیانوس آرام و همچنین مساله ربودن شهروندان این کشور توسط پیونگ یانگ را درک می کنیم.

آقای متیس گفت: در مورد بازگرداندن بقایای سربازانمان که در چارچوب توافق سنگاپور عملی شد، کره شمالی این کار را آغاز کرده است. فرماندهی ما در کره جنوبی آمادگی دریافت بقایا را دارد. از نظر لجستیکی وزارت دفاع آماده است؛ و ما منتظر بخش دیپلماتیک این قضیه هستیم.

آقای متیس، در گفتگو با خبرنگاران همچنین از پیشنهاد آتش بس و مذاکره رئیس جمهوری افغانستان با طالبان استقبال کرد.

آقای متیس گفت: «اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان، پیشتر پیشنهاد مذاکره با طالبان داد، اما آنها با شروع حملات بهاری پاسخ دادند. خوب این مساله شروع خوبی نداشته است. آقای غنی بار دیگر اعلام آتش بس کرد که آنها به سه روز آن احترام گذاشتند، او آتش بس را تمدید کرد که آنها قبول نکردند. اما ما شاهد یک همسویی در نماز عید فطر بین مردم افغانستان و طالبان بودیم. به نظرم برخی از طالبان با پیشنهاد اشرف غنی همدلی دارند.»

آمریکا از سال ۲۰۰۱ و در پی حملات یازده سپتامبر در افغانستان حضور نظامی مداوم داشته است. برخی از مقامات آمریکا امیدوارند که بتوانند نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان را در صورت موفق بودن مذاکرات بین طالبان و دولت مرکزی افغانستان به خانه برگردانند.

آقای متیس از همراهی نیروهای دموکراتیک سوریه با ارتش عراق در مبارزه با داعش ابراز خرسندی کرد.

او گفت: «نیروهای دموکراتیک سوریه روز گذشته با پیوستن به نیروهای نظامی عراق، در امتداد مرز عراق و سوریه به داعش حمله کردند. آنها توانستند برای اولین بار از سال ۲۰۱۳ استان حسکه را از وجود نیروهای اصلی داعش پاک کنند.»

پرزیدنت ترامپ گفته است که می خواهد نظامیان آمریکایی را از سوریه به خانه برگرداند.


https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG