لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۸

خروج رسمی آمریکا و اسرائیل از یونسکو


سال نو میلادی با اجرای قطعی و رسمی خروج آمریکا و اسرائیل از یونسکو همراه بود. این دو کشور به دلیل مواضع «یک طرفه و ضد اسرائیلی» یونسکو، از سال گذشته مراحل قانونی برای خروج را شروع کرده بودند و با آغاز سال ۲۰۱۹، این خروج قطعی و اجرایی شد.

به گزارش روز سه شنبه ۱۱ دی ماه خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت ایالات متحده به ریاست جمهوری دونالد ترامپ در اکتبر ۲۰۱۷ (مهر ۹۶) اعلان خروج از یونسکو را ثبت کرد و متعاقب آن، اسرائیل هم همین گام را دنبال کرد.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد سازمان ملل متحد، یونسکو، از سوی آمریکا و پس از جنگ جهانی دوم تاسیس شد. مقر اصلی این سازمان در پاریس، پایتخت فرانسه است.

به گزارش آسوشیتدپرس، یونسکو به دلیل موضع گرفتن در مورد وضعیت فلسطینی‌های شرق اورشلیم، نامگذاری اماکن یهودی به عنوان میراث فرهنگی فلسطینی‌ها و همچنین دادن اجازه عضویت کامل به فلسطین در سال ۲۰۱۱ به عنوان کشوری مستقل، مورد انتقاد حامیان اسرائیل قرار گرفته است.

ایالات متحده آمریکا از یونسکو خواسته بود اصلاحاتی بنیادین در این سازمان اعمال کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، یونسکو که عمده فعالیت آن به رسمیت شناختن و تلاش برای نگهداری اماکن تاریخی جهان است، همچنین در حوزه‌هایی چون بهبود آموزش و تحصیل برای دختران، تلاش برای یادبود قربانیان هالوکاست و همچنین حمایت از آزادی رسانه‌ها فعالیت می‌کند.

این گزارش می‌گوید وضعیت مالی و بودجه یونسکو با خروج آمریکا و اسرائیل دچار تحول شدید نخواهد شد، چرا که هشت سال پیش و در ۲۰۱۱ پس از پیوستن فلسطین به عنوان کشوری مستقل به یونسکو، آمریکا و اسرائیل حمایت‌های مالی خود را از این نهاد بین‌المللی قطع کردند.

آمریکا به تنهایی حدود ۲۲ درصد از بودجه یونسکو را تامین می‌کرد. از زمان قطع حمایت مالی از یونسکو، مبلغ پرداخت نشده از سوی آمریکا ۶۰۰ میلیون دلار، و مبلغ پرداخت نشده از سوی اسرائیل، ۱۰ میلیون دلار بوده است.

ادره آزوله، دبیرکل یونسکو
ادره آزوله، دبیرکل یونسکو

«ادره آزوله»، دبیرکل یونسکو که پس از اعلام دولت ترامپ برای خروج از یونسکو پست دبیرکلی را در اختیار گرفت، شهروند فرانسه است و تباری یهودی و مراکشی دارد. خانم آزوله پیش از این، وزیر فرهنگ فرانسه بود و در حال حاضر و برای یک دوره پنج ساله، دبیرکلی یونسکو را در اختیار دارد.

او سرپرستی وبسایت آموزشی در مورد هالوکاست در سازمان ملل را در اختیار گرفت، که یک دستور عمل اجرایی برای مقابله با یهودستیزی را آموزش می‌دهد.

گزارش آسوشیتدپرس می‌گوید شماری عقیده دارند که این وبسایت را یونسکو برای راضی نگه داشتن منتقدان این سازمان در آمریکا و اسرائیل راه اندازی کرده است.

ایالات متحده فعالیت خود را در یونسکو از این به بعد به عنوان «عضو ناظر» دنبال می‌کند. در صورت تمایل برای عضویت مجدد، در جلسه هیات مدیره یونسکو در ماه آوریل، این تقاضا می‌تواند مطرح شود.

خروج ایالات متحده از یونسکو مسبوق به سابقه است. در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان و در سال ۱۹۸۴، آمریکا از یونسکو به دلیل «سوء مدیریت و فساد مالی برای تشویق اهداف اتحاد جماهیر شوروی سابق»، از یونسکو خارج شد. در سال ۲۰۰۳ آمریکا بار دیگر به عنوان عضو به یونسکو پیوست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG