لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۳

مایک پمپئو: ایران یا اقدامات بدخیم خود را تغییر دهد و یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد


نشست وزرای خارجه و خزانه‌داری آمریکا در مرکز رسانه های خارجی در شهر واشنگتن
نشست وزرای خارجه و خزانه‌داری آمریکا در مرکز رسانه های خارجی در شهر واشنگتن

مایک پمپئو وزیر خارجه و استیون منوشن وزیر خزانه داری آمریکا صبح روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری درباره دور دوم تحریم های آمریکا و «فشار حداکثری» اقتصادی علیه ایران توضیحاتی دادند.

وزیر خارجه آمریکا بار دیگر با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از تروریسم گفت هدف این تحریم ها فشار برای ایران برای توقف این اقدامات است.

مایک پمپئو گفت ایران یا می تواند «فعالیت های بدخیم» خود را تغییر دهد و یا «می تواند شاهد فروپاشی اقتصادش باشد.»

او گفت ایران تحت دولت دونالد ترامپ هیچگاه به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند.

او همچنین درباره جزئیات تحریم های جدید گفت هر چند ما به برخی از کشورها معافیت داده ایم که به خرید نفت از ایران ادامه بدهند، اما ۲۰ کشور خرید نفت از ایران را قطع کرده اند و کشورهایی که برای ادامه خرید نفت از ایران معافیت گرفته اند، خرید نفت از ایران را کاهش داده اند.

در بخشی از این نشست استیون منوشن وزیر خزانه داری آمریکا به افزودن نام بیش از سیصد فرد و شرکت جدید به تحریم های قبلی گفت: ما از نزدیک رفتارهای جمهوری اسلامی ایران را زیر نظر داریم و اگر تغییری ببینیم، آن را لحاظ می کنیم.

تحریم های دور دوم بخش انرژی، بانکی و کشتیرانی ایران را هدف قرار می دهد.

مایک پمپئو همچنین به کشورهایی که از آمریکا برای خرید نفت از ایران معافیت گرفته اند اشاره کرد و گفت آمریکا به چین، هند، ژاپن، یونان، ایتالیا، کره جنوبی، تایوان، و ترکیه برای ادامه خرید نفت از ایران معافیت از تحریم ها می دهد.

این دو وزیر دولت دونالد ترامپ گفتند تا زمانی که ایران به رفتارهای بی ثبات کننده خود در خاورمیانه ادامه دهد، فشار علیه ایران ادامه می یابد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین از معافیت از تحریم ها برای سه پروژه مرتبط با فعالیت های عدم گسترش تسلیحات هسته ای در ایران خبر داد.

مایک پمپئو در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چرا ایران نیروی بی ثبات کننده است و عربستان نیست؟ گفت: ایران از حزب الله حمایت می کند و منابع مالی فعالیت ها در سوریه و اقدامات برای تضعیف دولت عراق را تامین می کند و در یمن آنها با تامین منابع حوثی ها، ماجرا را آغاز کردند. او از عربستان به عنوان یک همکار ضد-تروریسم یاد کرد.

وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت آمریکا از اروپا انتظار دارد به تحریم ها احترام بگذارد. او همچنین گفت دستان قاسم سلیمانی به خون آمریکاییان آلوده است.

استیون منوشن نیز گفت اروپا می تواند به نقل و انتقالات انسانی ادامه دهد و آمریکا اطمینان خواهد یافت که چنین نقل و انتقالاتی واقعا برای اهداف انسانی صورت می گیرد و ایالات متحده اجازه نخواهد داد مسیر انتقال پول برای اقدامات بشر دوستانه برای استفاده در اهداف دیگر تغییر کند.

مرحله نهایی تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از بامداد دوشنبه ۱۴ آبان رسما اجرایی شد. این تحریم‌ها شامل صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، کشتیرانی، بانک و بیمه و موسسات مالی، و همچنین صدها فرد و شرکت ایرانی می‌شود.

کاخ سفید و مقام‌های دولت پرزیدنت ترامپ در روزهای اخیر اعلام کردند که از ۱۴ آبان با اجرایی شدن تمام تحریم‌های هسته‌ای که پیش از برجام وضع شده بود، قصد دارند جمهوری اسلامی را به تغییر رفتار وادارند.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پیش با اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

کاخ سفید روز جمعه ۱۲ آبان بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه این سخت‌ترین تحریم‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است، اعلام کرد: «تحریم‌ها بخش‌های زیادی از اقتصاد ایران از جمله انرژی، شامل نفت و گاز و پتروشیمی، داد و ستد و گروه های مالی را در بر می‌گیرد.»

در این بیانیه همچنین اشاره شده علاوه بر ۴۰۰ فرد و شرکتی که قبلا از تحریم تعلیق شده بودند، ۳۰۰ فرد و شرکت جدید در تحریم های جدید به لیست اضافه شده‌اند. ضمن اینکه بانک مرکزی ایران و موسسات مالی ایران نیز به این فهرست اضافه شده‌اند.

کاخ سفید در بیانیه خود ابراز امیدواری کرده است با این تحریم ها، منابع مالی رژیم برای حمایت از گروه های تروریستی قطع شود. همچنین ایران برنامه موشکی خود را متوقف کند.

در بخش پایانی بیانیه کاخ سفید آمده که ناقضان حقوق بشر و عوامل سرکوب مردم در ایران نیز تاکنون تحریم شده اند و این تحریم ها همچنان ادامه خواهد داشت.

مرحله دوم تحریم‌های آمریکا، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، کشتیرانی، و نظام بانکی ایران را هدف می‌گیرد. کاخ سفید تاکید کرد که دارو، غذا، محصولات کشاورزی و تجهیزات پزشکی همچنان از تحریم معاف هستند و تجارت آنها مانند گذشته ادامه خواهد داشت.

پرزیدنت ترامپ اردیبهشت امسال هنگام صدور دستور خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد که برجام مانع دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای نمی‌شود، ضمن اینکه موجب تهاجمی تر شدن رفتار ایران در منطقه شده است.

وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

ساعاتی قبل از آغاز رسمی همه تحریم‌های آمریکا علیه ایران، استیون منوشن، وزیر خزانه داری آمریکا، در یادداشتی در روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت که آمریکا اعمال فشار بیشتر برای مهار رژیم ایران را لازم می‌داند.

او روز یکشنبه ۱۳ آبان در یادداشت خود نوشت: از روز دوشنبه، شدیدترین فشارهای اقتصادی آمریکا علیه رژیم ایران اعمال می شود. این تلاش تنها بخشی از راهبرد دولت آمریکا برای تغییر رفتار حکومت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز شنبه در پیامی توئیتری بار دیگر تاکید کرد هدف تحریم ها مردم ایران نیست بلکه هدف، اجبار جمهوری اسلامی به توقف برنامه‌های مخرب‌ این کشور است.

آقای پمپئو یک روز پیش از آغاز تحریم ها نیز در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی بی اس، با تاکید بر تاثیرگذاری تحریمها گفت که پیش از تکمیل تحریم‌ها علیه ایران، صدها شرکت اروپایی از این کشور خارج شده‌اند.

با این حال، دولت آمریکا قرار است معافیت‌هایی را برای هشت کشور در نظر گیرد تا این کشورها بتوانند بخشی از واردات نفت از ایران را حفظ کنند.

پرزیدنت ترامپ و مقام‌های دولت آمریکا اعلام کرده اند که با وجود خروج از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها، آماده مذاکره با جمهوری اسلامی ایران بر سر یک توافق جامع تر و کامل تر از برجام هستند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG