لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۲

انتشار دستاوردهای دوساله پرزیدنت ترامپ؛ اشاره به خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی


پرزیدنت ترامپ با خروج از برجام، در دو دور تحریم‌های هسته‌ای علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند.
پرزیدنت ترامپ با خروج از برجام، در دو دور تحریم‌های هسته‌ای علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند.

کاخ سفید در گزارشی درباره دستاوردهای دو سال گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در بخش سیاست خارجی،‌ به خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و آن را جزو دستاوردهای چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا آورد.

بیانیه کاخ سفید یکشنبه شب، در ۲۰ ژانویه همزمان با آغاز سومین سال کار دولت پرزیدنت ترامپ منتشر شد و به طور مشروح به موفقیت های دولت او پرداخت.

در این گزارش، در بخش بازسازی نیروی نظامی آمریکا، اشاره شد که پرزیدنت ترامپ در این دو سال به بازسازی نظامی ایالات متحده و دفاع از منافع آمریکا در سراسر جهان پرداخت.

درباره ایران، در این گزارش نوشته شده است: پرزیدنت ترامپ برای مقابله با فعالیتهای مخرب ایران و خروج از توافق وحشتناک و یک طرفه هسته‌ای، یک استراتژی جدید تدوین کرد.

در گزارش کاخ سفید آمده است: همه تحریمهایی که تحت این توافق لغو و یا تعلیق شده بودند، دوباره بازگردانده شده است.

دولت آمریکا همچنین یادآور شد ایالات متحده بیش از ۱۶۰ فرد را در ارتباط با برنامه موشکی ایران، حمایت تروریسم و نقض حقوق بشر در فهرست تحریم قرار داد.

گزارش دستاوردهای دولت ترامپ همچنین در بخشی به شکست داعش اشاره کرد و یادآور شد که به همین دلیل پرزیدنت ترامپ به تازگی دستور خروج نیروها را داده است.

در بخش دیگری از این گزارش، دولت ترامپ به برخورد «قاطع» با رژیم اسد اشاره کرده و یادآوری کرده است که پرزیدنت ترامپ رویکرد نظامی قاطعی مقابل استفاده اسد از سلاح شیمیایی داشت و دوبار با حملات مستقیم موشکی به استفاده رژیم اسد از سلاح شیمیایی پاسخ داد.

خروج از برجام

ایالات متحده می گوید توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیری نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مطقع مرداد و آبان همین سال دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد و عامل بی ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG