باربارا اسلوین در مقالهای در نشریه اینترنتی المانیتور به شرح استقبالی که از تیم ملی والیبال ایران در نخستین سفر به ایالات متحده آمریکا، و بازی با تیم ملی والیبال آن کشور در شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا، به عمل آمده پرداخته و مینویسد، تماشاگران که بیشتر آنها آمریکاییهای ایرانیتبار بودند، یک سرود میهنی را که به دوره پیش از تاسیس نظام جمهوری اسلامی در ایران باز میگردد، اما همچنان در میان ایرانیان سراسر جهان محبوبیت دارد، خواندند. بسیاری در محل برگزاری مسابقه در دانشگاه کایلفرنیای جنوبی همچنین پرچم فعلی ایران را تکان میدادند .
خانم اسلوین در ادامه مقاله خود سخن شیلا ایرانی، یکی از فراهمکنندگان امکانات این دیدار ورزشی را که گفت برای او هدف «ایجاد گفت و شنودی بدون برنامه سیاسی است» نقل میکند و در بازگویی نظر بهمن بختیاری، مدیر «بنیاد بینالمللی جامعه مدنی»، یک گروه غیرانتفاعی در «سالت لیک سیتی» که به فدراسیونهای والیبال آمریکا و ایران در ترتیب دادن این ارتباط ورزشی کمک کرد، میگوید مراسمی که در ۱۲ اوت (۲۱ امرداد) در تالار شهرداری لس آنجلس برای ارج نهادن بر دستاوردهای تیم ایران برگزار شد، نشان داد جوّ نسبت به ایران در حال تغییر است. به گفته او در ماه فوریه، شورای شهر به اتفاق رأی داد تحریمهایی را بر سرمایهگزاران در بخش انرژی ایران وضع کند. اما در این هفته، اعضای شورا – از جمله یک عضو یهودی آن – مشتاقانه از تیم ملی والیبال ایران استقبال کردند.
در ادامه این مقاله در المانیتور آمده است، دولت آمریکا نیز فعالانه دیدار تیم ایران را به عنوان بخشی از یک کمپین دیپلماسی عمومی جهت فراهم آوردن زمینه برای مناسبات بهتر و تکمیل توافقنامه هستهای بلندمدت، تبلیغ میکند.
نمایندگان وزارت امور خارجه آمریکا در فرودگاه لس آنجلس به استقبال اعضای تیم ایران رفتند، و بخش فارسی صدای آمریکا و وبسایت فدراسیون والیبال آمریکا، پوشش گستردهای به این مسابقات دوستانه دادهاند.
گرگ سولیوان، مشاور ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، دیدار تیم والیبال ایران و آمریکا را «فرصتی باورنکردنی برای پیشبرد حسن نیت و تفاهم بین مردم آمریکا و مردم ایران» نامید و آن را «بخشی از تلاشهای جاری برای پیشبرد روابط در عرصه ورزش، هنر، آموزش و فرهنگ بین جوامع مدنی دو کشور» توصیف کرد.
---------------------------------------------
برگردان فارسی اين مقاله تنها به جهت اطلاعرسانی منتشر شده و نظرات بيان شده در آن، الزاماً بازتاب ديدگاه صدای آمريکا نيست.