مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا روز جمعه بسته کمکی دیگری به ارزش ۴۵ میلیارد دلار را تصویب کرد.
این بسته کمکی به اوکراین، پس از کمکهای ایالات متحده به ارزش حدود ۵٠ میلیارد دلار به این کشور در سال جاری و همچنین تحریمهای اعمالشده علیه روسیه توسط غرب که اکنون شامل سقفی بر قیمت نفت روسیه است، تصویب میشود.
روسیه در واکنش به تعیین چنین سقفی، روز جمعه، تهدید کرد تولید نفت خود را در اوایل سال آینده میلادی از طریق توقف فروش به کشورهای حامی این اقدام، پنج تا هفت درصد کاهش خواهد داد.
زلنسکی مدتهاست به دنبال موشکهای پاتریوت بوده است تا به مقابله با حملات هوایی روسیه کمک کند، حملاتی که طی ١٠ ماه جنگ شهرها، شهرکها و روستاها را ویران و در سه ماه گذشته برق و آب را در سراسر کشور قطع کرده است.
با این حال، مقامات آمریکایی میگویند که یک سامانه پدافند هوایی پاتریوت که بایدن وعده آن را به زلنسکی داد، به تنهایی نمیتواند روند جنگ را تغییر دهد.
واشنگتن و متحدانش تمایلی ندارند تانکهای جنگی مدرن و موشکهای دوربرد زمین به زمین که میتواند به پشت خط مقدم و خود روسیه برسد، در اختیار کییف قرار دهند.
روز جمعه، بحث در مورد لایحه بودجه کلان یک تریلیون و ٧٠٠ میلیارد دلاری که شامل بودجه اوکراین است و قبلا توسط سنا در روز گذشته تصویب شده به صحن مجلس نمایندگان تحت رهبری دموکراتها کشیده شد.
کییف و دولت بایدن نگران هستند که تداوم حمایت کنگره آمریکا از کمکها به اوکراین زمانی که جمهوریخواهان اکثریت اندکی را در مجلس نمایندگان در سال جدید به دست آورند، پیچیدهتر شود زیرا چند جمهوریخواه راستگرا مخالف این کمکها هستند و برخی از قانونگذاران دیگر خواستار نظارت دقیقتر شدهاند.
اوکراین نیروهای روسیه را از مناطق اطراف پایتخت خود کییف و همچنین دومین شهر بزرگ، خارکیف، بیرون رانده است. مسکو اکنون بر روی حفظ مناطق تحت اشغال نیروهایش در جنوب و شرق اوکراین متمرکز شده است که حدود یکپنجم خاک این کشور است.
ستاد کل ارتش اوکراین در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای اوکراینی حمله به حداقل ١٧ شهرک در شرق اوکراین را دفع کردند.
در ادامه این بیانیه آمده است که نیروهای کرملین ١٢ حمله موشکی و هوایی از جمله به اهداف غیرنظامی دور از خطوط مقدم در شرق و جنوب شرق اوکراین انجام دادهاند.
اوکراین و روسیه یکدیگر را به خطر فاجعه هستهای در نبرد در نزدیکی نیروگاه هستهای زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه اروپا، متهم کردهاند و سازمان ملل متحد خواستار ایجاد منطقه امن در آنجا شده است.