«برایان هوک» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران گفت هر ساله ایران حدود ۷۰۰ میلیون دلار بودجه مالی به حزبالله لبنان میدهد و بازگشت تحریمها، جلوی این حمایت مالی را گرفته است.
سایت «نشنال» روز جمعه دوم فروردین گفتوگو با آقای هوک را منتشر کرد. او در این گفتوگو تاکید کرد: «پولی که یک شبهنظامی حزبالله میگیرد خیلی بیشتر از حقوقی است که یک آتشنشان در ایران دریافت میکند.»
آقای هوک گفت: «ما نشانههای این فشارها را میبینیم و شاهد هستیم که رهبر حزبالله از مردم میخواهد که پول به آنها صدقه بدهند. چنین رفتاری خود شاهد بارزی است و این همان تاثیری است که ما به دنبال آن هستیم.»
حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان در یکی از آخرین سخنرانیهای خود از طرفدارانش خواسته به این گروه پول بدهند تا بتواند فشاری که ناشی از تحریمها به آنها وارد شده را کم کند.
این گزارش میگوید آمریکا تحریمهای بیشتری را در دست تهیه دارد تا علیه حزبالله اعمال کند.
آقای هوک در حالی با این سایت مصاحبه کرده که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز جمعه برای دیدار با مقامات لبنان در این کشور حضور دارد.
برایان هوک گفت پیام ما به دولت لبنان این است که بگوییم حزبالله یک سازمان تروریستی است. از سال ۱۹۹۷ از سوی ایالات متحده در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گرفته است - و این سازمان زندگی مردم لبنان را گرو گرفته و به قیمت بالابردن خطر جان مردم، خود را وقف جنگ با اسرائیل کرده است.»
او همچنین افزود آمریکا به دنبال دادن فرصتهای بیشتر برای معافیت از هرگونه مجازات در صورت تبادل تجاری و نفتی با ایران نیست.
آقای هوک در مورد این که ایران هنوز دارد به نفوذش در منطقه ادامه میدهد، گفت: «کمپین فشاری که شروع کردهایم فقط ۱۱ ماه از آن گذشته ولی توجه کنید چه تغییر برجستهای از نحوه برخورد دولت قبلی آمریکا با آنها نسبت به دولت فعلی صورت گرفته است.»
برایان هوک گفت:«ما میدانیم در همین زمان کوتاه، میلیونها دلار از درآمد ایران را کاهش داده ایم. خروج از توافق اتمی به ما اهرم فشاری خیلی خوبی داد تا بتوانیم فشار را برای تغییر رفتار رژیم وارد کنیم.»
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و در پاسخ به پرسشی در مورد این که تانکرهای نفتی میان ایران و عراق در حرکت است و ممکن است تحریمها نقض شود، گفت: «دولت آمریکا در صورت هرگونه نقض تحریم و یا احتمال نقض تحریم از سوی هر دولتی، وارد گفتوگو میشود.»
در مورد حضور نظامی ایران در سوریه، برایان هوک گفت: «ما در مورد سوریه همواره ایران را هم در ذهن داریم. همچنین میخواهیم اطمینان پیدا کنیم نیروهای ایران یا نیروهای تحت حمایت ایران و به عنوان بخشی از فرآیند سیاسی، به طور کامل و به شکلی که غیرقابل بازگشت باشد، از سوریه خارج شوند. این مشوقی است که ما به سوریه و روسیه میدهیم.»
آقای هوک افزود: «تا زمانی که ایران از سوریه برای جنگ با اسرائیل استفاده میکند، سوریه روی ثبات و آرامش نخواهد دید.»
او افزود: «استراتژی ما در قبال ایران باعث شده کشورها در منطقه با هم متحد شوند. ضمن این که سیاست خارجی ایران در مورد متحد شدن مواضع اعراب و اسرائیلیها دارد عالی جواب میدهد و ما در ورشو شاهد آن بودیم.»
در مورد روند ادامه مذاکرات کنفرانس ورشو در مورد خاورمیانه، برایان هوک گفته که کارگروههایی در حد کارشناس راهاندازی شده و کشورهای خلیج به همراه اسرائیل مشغول به کار شدهاند تا به اهدافی چون: مقابله با تخاصمهای دریایی ایران، حملات سایبری، تروریسم مالی، آزمایش موشکی و تولید انبوه موشک، برسند.
برایان هوک در مورد نقش ایران در یمن گفت: «کارهایی که ایران میکند خیلی بیشتر از درصدی است که در مورد آن در رسانهها منتشر شده است. در چهار سال گذشته صدها میلیون دلار به حوثیها پول دادهاند.»
آقای هوک گفت: «ایران هیچ منافع مشروعی در یمن ندارد. حوثیها مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند. همان پیکارجویان شیعه در یمن - زیدیها - که ایران در یمن به آنها کمک مالی میکند، در خود ایران مورد تبعیض قرار میگیرند.» برایان هوک گفت:«ما اجازه نمیدهیم ایران در یمن به چیزی تبدیل شود که در لبنان شد و بخواهد بخشی از تقسیم قدرت باشد و شبهنظامیانی راه بیاندازند که بخواهد منطقه خلیج را تهدید کند.»
او افزود: «ایران برای سالها تهدید کرده که تنگه هرمز را میبندد. اگر در یمن پا بگیرند، آن وقت دو سوی یک گذرگاه تجاری را تهدید خواهند کرد. این اجازه که ایران بخواهد بازیگر تقسیم قدرت در یمن باشد را به آنها نخواهیم داد.»