لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۷

آمریکا انتخابات افغانستان را ستود


باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، جان کری وزیر امور خارجه، و چاک هیگل، وزیر دفاع، انتخابات روز شنبه افغانستان را که نخستین انتقال دمکراتیک قدرت در سراسر تاریخ این کشور به شمار می رود، ستودند.

با آن که تا زمان اعلان نتیجه انتخابات و معرفی رئیس جمهوری جدید افغانستان چند هفته زمان لازم است اما دولت اوباما امیدوار است رهبر جدید، پیمان امنیتی دوجانبه میان دو کشور را در مورد باقی ماندن عده ای از نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان نهایی کند.

شمارش آرای اخذ شده از رای دهندگانی که شجاعانه و بی اعتنا به تهدیدهای خشونت آمیز طالبان به پای صندق های رای رفتند تا رکوردی بی سابقه از نظر شمار رای دهندگان را رقم بزنند، ادامه دارد.

اشرف غنی، یکی از نامزدهای انتخاباتی در این باره گفت این انتخابات یک چیز را نشان می دهد.

«ما ثابت کردیم که اهل رای هستیم نه اهل گلوله. مردم افغانستان دمکراسی را می ستایند، به آن باور دارند و می خواهند به آن تحقق بخشند.»

عبدالله عبدالله، کاندیدای دیگر ریاست جمهوری گفت شکایت های پراکنده در مورد خدشه دار بودن برخی از آراء نمی تواند در ایمان افغان ها به تحقق دمکراسی تزلزل ایجاد کند.

«ما شکایت های مان را ثبت کرده ایم. مراحل قانونی را طی کرده و به مراجع مربوط یعنی به کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایات انتخاباتی ارجاع کرده ایم و امیدواریم که این شکایات به موقع مورد رسیدگی قرار گیرند.»

جنگ افغانستان که بیش از ۱۲ سال است ادامه دارد، طولانی ترین جنگ امریکاست. پرزیدنت اوباما وعده داد که این جنگ ضمن حفظ دستاوردهایی که به بار آورده به پایان برسد. دولت آمریکا انتقال موفقیت آمیز قدرت تحت نظارت نیروهای امنیتی کارآمد افغان را دلیلی بر معتبر بودن استراتژی پیش روی و عقب کشیدن خود ارزیابی می کند.

جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در باره اهمیت ادامه حمایت آمریکا از افغانستان گفت: «این انتخابات با انتخاباتی که در آمریکا انجام می شود و ما نتیجه آن را همان شب یا روز بعد در می یابیم اندکی تفاوت دارد. اما در عین حال امیدواریم که انتخابات صلح آمیز و جامع و برای مردم افغانستان به طور کلی قابل قبول باشد. انتقال سیاسی با ثبات و قابل قبول برای حمایت پایدار جامعه بین المللی از افغانستان بسیار اهمیت دارد.»

به رغم حامد کرزای، رئیس جمهور فعلی، همه هشت نامزد ریاست جمهوری افغانستان حمایت خود را از امضای پیمان دوجانیه امنیتی بین دو کشور که در درجه اول به صورت تربیت و آموزش نیرو و مشاوره است، اعلام کرده اند.

سناتور دمکرات، تیم کین، از تقلیل نیروهای آمریکا در افغانستان حمایت می کند اما می گوید این امر نباید به دستاوردها لطمه بزند.

تیم کین می گوید:«تقریبا حدود ۲۳۰۰ امریکایی در افغانستان جان خود را از دست داده اند. و آمریکا ۶۰۰ میلیارد دلار در افغانستان خرج کرده است. ضمن آن که نمی توان بر چالش هایی که در افغانستان امروز و فردا وجود دارد، چشم بست، اما باید به دستآورد های ۱۳ سالی که پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ به دست آمده نیز توجه کرد.»

در حال حاضر که انتخابات افغانستان با کمترین میزان خشونت انجام شده و کشور در راه داشتن رئیس جمهوری انتخابی که تا یک ماه دیگر اعلام می شود، پیش می رود، می توان صدای آه رضایت آمیزی را شنید که از کاخ سفید تا تپه کنگره به گوش می رسد.
XS
SM
MD
LG