لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۵

چراغ سبز داوطلبان دموکرات انتخابات آمریکا برای رابطه با تهران


هیلاری کلینتون (چپ) و برنی سندرز، دو داوطلب پیشتاز نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ از حزب دموکرات - ۲۷ دی ۱۳۹۴
هیلاری کلینتون (چپ) و برنی سندرز، دو داوطلب پیشتاز نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ از حزب دموکرات - ۲۷ دی ۱۳۹۴

در جدید‌ترین مناظره تلویزیونی داوطلبان نامزدی حزب دموکرات که یکشنبه شب ۲۷ دی ماه در شهر چارلستون ایالت کارولینای جنوبی برگزار شد، هیلاری کلینتون و برنی سندرز دیدگاه‌های خود را برای جذب حداکثری آرای مردم ارائه دادند.

این دو داوطلب نامزدی از اجرای توافق جامع هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی کردند و خواستار افزایش سطح روابط با تهران شدند. آنها همچنین اعلام کردند که در صورت ورود به کاخ سفید، نیروی زمینی به سوریه اعزام نخواهند کرد.

حدود دو هفته دیگر و در هفته اول فوریه، رای دهندگان در ایالت‌های آیووا و نیوهمشایر، انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری را برگزار می‌کنند.

با شروع شمارش معکوس انتخابات مقدماتی در این دو ایالت، داوطلبان نامزدی انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ از حزب دموکرات دیدگاه‌های خود در عرصه سیاست خارجی را برای جذب بیشتر آرای شهروندان با توجه به جدید‌ترین تحولات منطقه ارائه دادند.

این مناظره تلویزیونی که به طور زنده از شبکه ان.بی.‌سی پخش می‌شد، دو روز پس از روز اجرای توافق جامع اتمی ایران با جامعه جهانی (برجام) و برداشته شدن بخشی از تحریم‌های اعمال شده علیه تهران برگزار شد.

هیلاری کلینتون گفت "من به توافق اتمی ایران بسیار افتخار می‌کنم. من از این که عضو گروهی بودم که رییس جمهوری برای انجام این اقدام تشکیل داد، خرسندم. من مسوول اعمال تحریم‌ها علیه ایران بودم که موجب تحت فشار گذاشتن ایران شد. ایران را مجبور کرد که به میز مذاکره بیاید و گفتگو‌ها منجر به این توافق شد. و تاکنون ایرانی‌ها به تعهدات خود در چارچوب توافق پایبند بودند. ولی معتقدم که باید اقداماتشان را دقیقا رصد کرد."

وی در ادامه افزود، اگر چه روز اجرای برجام روز خوبی بوده است، اما برای سریع‌تر شدن حرکت به سوی عادی سازی روابط با ایران، باید دو کشور روزهای خوب بیشتری را تجربه کنند.

برنی سندرز که در نظر سنجی‌های این حزب همواره پس از هیلاری کلینتون قرار می‌گیرد، خواستار اقدامات وسیع‌تر برای برقراری روابط با ایران شد و گفت چشم انداز عادی سازی روابط بین تهران و واشنگتن روشن است، اما این به این معنی نیست که سفارتخانه آمریکا فردا در تهران بازگشایی می‌شود.

آقای سندرز گفت "باید با جدیت و اقدامات بیشتری عادی سازی روابط با ایران را پیگیری کنیم؛ اگر چه می‌دانیم که ما با بسیاری از رفتارهای ایران اختلاف نظر داریم."

این دو داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری، به مساله جنگ داخلی سوریه نیز پرداختند و به رای دهندگان گفتند که حاضر نیستند نیروی زمینی ارتش آمریکا برای حل بحران به این کشور اعزام کنند.

به گفته خانم کلینتون، طرح وی برای پایان دادن به بحران آن کشور افزایش حملات هوایی و آموزش بیشتر نیروهای معتدل سوریه است.

آقای ساندرز نیز جنگ داخلی سوریه را باتلاقی دانست که با ورود نیروهای زمینی آمریکا به فاجعه تبدیل خواهد شد.

قرار است روز پنجم بهمن ماه در نشستی به میزبانی سازمان ملل متحد گفتگوهایی بین دولت بشار اسد و گروه‌های مخالف وی در شهر ژنو سوئیس برگزار شود.

در میان شرکت کنندگان در این نشست علاوه بر نمایندگان گروه‌های مخالف اسد، کشورهای غربی و عربی خواهان کناره‌گیری بشار اسد هستند، روسیه و ایران خواستار باقی ماندن وی در قدرت هستند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG