کمی پس از پیروزی برنی سندرز در سه ایالت غربی آمریکا، این سناتور ایالت ورمانت روز یکشنبه گفت حالا کمپینش به موقعیتی رسیده که می تواند "مسیر پیروزی" بر رقیب اصلی خود هیلاری کلینتون را ببیند.
سناتور سندرز یک روز پس از این پیروزی چشمگیر بر رقیب هم حزب خود در ایالت های آلاسکا، هاوایی و واشنگتن، به شبکه خبری ای.بی.سی گفت "ما در روند (کسب) نامزدی پیروز خواهیم شد."
اگرچه شتاب انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری نوامبر آمریکا پس از مشخص شدن نتیجه رای گیری در نیمی از ایالت ها تاحدی کاهش یافته است، اما رقابت بین داوطلبان باقی مانده از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، داغ تر شده است.
سناتور سندرز با پیروزی روز شنبه، هم اکنون صاحب رای ۱۰۰۴ نماینده حزبی شده است. هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا و رقیب آقای سندرز، تاکنون رای ۱۷۱۲ نماینده حزبی را کسب کرده است.
برای کسب نامزدی نهایی حزب، داوطلب به رای ۲۳۸۳ نماینده حزبی نیاز دارد. تا پایان زمان انتخابات مقدماتی در ماه ژوئن هنوز رای گیری برای ۲۰۴۹ نماینده حزبی، باقی مانده است.
اگر چه فاصله بین تنها دو دواطلب باقی مانده بسیار است، اما سناتور سندرز که در این رقابت خود را یک سوسیالیست در کشور سرمایه داری معرفی کرده، امیدوار است که در ایالت هایی که وی آنها را پیشرو می نامد، پیروز شود.
سندرز گفت "آنچه نتایج سه ایالت نشان داد، این است که کارزار ما پویا است. ما معتقدیم که شانس خوبی برای پیروزی در ایالت های ویسکانسین و نیویورک داریم. کالیفرنیا و اورگان نیز ایالت هایی پیشرو تلقی می شوند و این شانس پیروزی ما را بالا می برند. من این که کارزار ما از نظر تعداد نماینده حزبی عقب است را رد نمی کنم، اما طی ده ماه گذشته خیلی پیشرفت کرده ایم و معتقدیم راه ما به پیروزی ختم می شود."
پیروزی در انتخابات مقدماتی در ایالت نیویورک برای هیلاری کلینتون که در پیشینه کاریش نمایندگی این ایالت در سنا نیز دیده می شود، حیاتی است. نیویورک سومین ایالت پرجمعیت آمریکاست و روز ۳۱ فروردین ماه انتخابات مقدماتی برگزار می کند.
در اردوی جمهوریخواهان، دعوای لفظی بین دونالد ترامپ داوطلب پیشتاز رقابت ها در این حزب و نفر دوم سناتور تد کروز بر سر همسرانشان در هفته گذشته، از چشم تیزبین رسانه های تشنه جلب مخاطب دور نماند.
انتخابات مقدماتی آتی این حزب در ایالت ویسکانسین در روز ۱۷ فروردین ماه از سر گرفته می شود.
در یکی از جدیدترین اظهارنظرها در مورد سیاست خارجی پس از حملات تروریستی به بروکسل، آقای ترامپ گفت نه تنها اروپا، بلکه آمریکا نیز از گزند حملات تروریستی در امان نیست.
به گفته این میلیاردر آمریکایی "اروپا امشکلات امنیتی زیادی دارد و در این مورد ضعیف عمل کرده است. جهان آزاد ضعیف عمل کرده است. نه تنها اروپا، آمریکا هم امن نیست، زیرا اجازه داده ایم هزاران نفر بدون آن که از پیشینه شان خبر داشته باشیم، پا به آمریکا بگذارند. ما در مقایسه با اروپا با مشکلات بیشتری روبرو خواهیم شد."
هم اکنون آقای ترامپ با ۷۳۹ نماینده حزبی پیشتاز کمپ جمهوریخواهان است، که برای دریافت نامزدی حزب به ۱۲۳۷ نماینده حزبی نیاز دارد.
هنوز تکلیف رای ۹۴۴ نماینده حزبی در ایالت هایی که انتخابات مقدماتی برگزار نکرده اند روشن نشده است.
کارشناسان سیاسی آمریکا بر این باورند که اگر جان کیسیک که تاکنون توانسته ۱۴۳ نماینده حزبی دریافت کند، در انتخابات ایالت ویسکانسین موفقیتی کسب نکند به احتمال زیاد از گردونه رقابت ها خارج خواهد شد.
انتخابات مقدماتی در دو حزب جمهوریخواه و دموکرات تا ماه ژوئن ادامه دارد، و کنوانسیون ملی حزبی که در ماه ژوئیه برگزار می شود، نامزدی که در انتخابات سراسری رقابت خواهد کرد را معرفی خواهند کرد.