در حالی که نامزدهای دموکرات برای پیروزی در ایالت های غربی با هم رقابت می کنند، دو نامزد پیشروی جمهوریخواه این روزها سرگرم جنگ کلامی بر سر همسران شان هستند.
قرار است روز شنبه ۷ فروردین ماه (۲۶ مارس) انتخابات مقدماتی در حزب دموکرات در سه ایالت آلاسکا، هاوایی و واشنگتن در غرب آمریکا برگزار شود.
در رقابت درون حزبی دموکرات ها، هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین با اختلاف از برنی سندرز پیش است.
نظرسنجیها حکایت دارند که آقای سندرز ۷۴ ساله پیروز انتخابات مقدماتی در سه ایالت غربی آمریکا خواهد بود، اما حتی پیروزی در انتخابات مقدماتی روز شنبه در هاوایی، آلاسکا و واشنگتن، خللی در پیشتازی خانم کلینتون وارد نخواهد کرد.
شاید برای همین است که هر دو نامزد وقت بیشتری را در ایالت کالیفرنیا سپری کردند چون این ایالت یکی از پرجمعیت ترین ایالتهای آمریکا است و رای آن نقش تعیین کننده ای در انتخابات دارد. البته انتخابات مقدماتی دموکرات ها در کالیفرنیا، حدود سه ماه دیگر برگزار می شود.
برنی سندرز در یکی از نشست های انتخاباتی در کالیفرنیا گفت "برخی می گویند پیروزی ما در این انتخابات به مانند یک افسانه است. خوب بهتر است این افراد به نتیجه انتخابات در ایالت های آیداهو و یوتا بنگرند. هشتاد درصد مردم این دو ایالت به ما رای دادند."
وی افزود "خانم کلینتون در ایالت های جنوبی نتایج خوبی کسب کرد، اما انتخابات این ایالت ها پایان یافت. انتخابات در ایالت های غربی پیش روی ماست، مردم این ایالت ها نگرش های پیشرو، مانند مردم ایالت خودم ورمونت، دارند."
اما در سوی دیگر، هیلاری کلینتون بانوی اول پیشین آمریکا، در نشست های انتخاباتی خود به دفاع از اقلیت مسلمان در آمریکا پرداخت.
همزمان با حملات مرگبار بروکسل و واکنش منفی برخی داوطلبان جمهوریخواه به شهروندان مسلمان آمریکا، خانم کلینتون از این اقلیت در یکی از کارزارهای تبلیغاتی خود دفاع کرد.
وی گفت "چرا به مسلمان تریبونی برای دفاع از خودشان داده نمی شود؟ حداقل برای این که بتوانند در برابر صداهای افراطی که هر لحظه یه تریبون دسترسی دارند، بایستند."
خانم کلینتون افزود "ما باید بهتر از این عمل کنیم و تریبون را در اختیار آنها قرار دهیم. ما خواهان شنیده شدن صدا، دیده شدن فعالیت و دیدگاه های این افراد هسیتم."
دونالد ترامپ پیشتر اعلام کرده بود که در صورت ورود به کاخ سفید از ورود مسلمانان به آمریکا جلوگیری خواهد کرد و سناتور کروز نیز گفته است که باید محله های عمدتا مسلمان نشین تحت نظارت ویژه نیروهای امنیتی در آید.
در برابر این اقدام دو سازمان مردم نهاد آمریکاییان مسلمان از مساجد خواستند، آمادگی خود را تبدیل به مراکز رای گیری در روز انتخابات اعلام کنند، تا مسلمانان بیشتری در انتخابات شرکت کنند.
حزب جمهوریخواه انتخابات مقدماتی در روزهای پایانی ماه مارس ندارد، اما در هفته اول ماه آتی، آوریل، یک رای گیری در ایالت ویسکانسن برگزار می کند.
جنگ لفظی درباره همسران
طی روزهای اخیر، جنگ لفظی بین دونالد ترامپ میلیاردر آمریکایی و پیشتاز رقابت ها در حزب جمهوریخواه، و سناتور تد کروز جدی ترین رقیب او، درباره همسرانشان حالت زننده تری به خود گرفت.
در ابتدای هفته گذشته، یکی از کمک کنندگان مالی حامی سناتور کروز اقدام به چاپ تصویر نیمه برهنه همسر آقای ترامپ کرد. ملانیا ترامپ، ۴۵ ساله، اسلوونی تبار، پیش از ازدواج با آقای ترامپ یک مدل بود. تصویر برهنه او در زمان فعالیت مدلینگ بر روی جلد یک مجله چاپ شده بود.
آقای ترامپ کروز را متهم به انتشار این عکس کرد. با این که سناتور کروز گفت که در این امر هیچ دخالتی نداشته است، اما آقای ترامپ حملات لفظی خود را در شبکه اجتماعی و در سخنرانی آغاز کرد که هم اکنون ادامه دارد.
ترامپ به تازگی با انتشار عکس همسر خود و همسر کروز روی توئیتر، زیر آن نوشت، "هر تصویری داستانی هزار واژه است."
این اقدام ترامپ واکنش تند کروز را در پی داشت. سناتور کروز گفت "او هر روز بیشتر از روز قبل به اقدامی پست دست می زند. من به آسانی عصبانی و خشمگین نمی شوم. اما اگر به همسرم و فرزندانم بی احترامی کنی من عصبانی می شوم. دونالد تو یک ترسوی بزدل هستی. به هایدی کاری نداشته باش. مردان واقعی در برابر زنان زور گو نیستند. اقدام وی ناشی از قدرتمند بودن وی نیست، بلکه نشانه از ضعف و ترسش است که فقظ از مردان پست سر می زند. مردانی که از زنان قدرتمند می ترسند."
تاکنون کارزار تبلیغاتی جمهوریخواهان، چند باری شاهد توهین های شخصی بوده است.