درست است که اپیدمی ابولا در افریقای غربی آغاز شده، اما گسترش آن جنبه بینالمللی دارد.
نخستین شیوع آن در زمستان گذشته در گینه ظاهر شد و بهسرعت به لیبریا، سیرالئون، نیجریه و سنگال گسترش یافت. ابولا تا کنون در افریقای غربی جان ۷۰ درصد مبتلایان، یعنی در حدود ۴۵۰۰ تن را گرفته است.
بیماریهای واگیر در مرزهای ملی محصور نمیمانند؛ در هفتههای اخیر در سنگال، نیجریه، آلمان، اسپانیا و ایالات متحده آمریکا موارد تائید شدهای از این عفونت ویروسی مرگبار گزارش شده است. هرچند نه تمام قربانیان، اما اکثر آنها در کشورهای افریقای غربی به ویروس آلوده شدند.
روشن است که ابولا یک تهدید جهانی است و بهترین راه رها ساختن جهان از شر آن، برخورد با منبع شیوع در افریقای غربی است. اما چنین کاری به پول، تجهیزات، و تخصص پزشکی و تکنیکی نیاز دارد. ایالات متحده آمریکا تا امروز ۲۵۸ میلیون دلاربرای کمک به مبارزه با ابولا در اختیار کشورهای غرب آفریقا قرار داده و بالغ بر یک میلیارد دلار دیگر برای پشتیبانی از بالغ بر ۴ هزار پرسنل نظامی اختصاص داده است – بسیاری از آنها هم اینک در افریقای غربی حضور دارند. امریکا همچنین ۱۷ واحد درمان ابولا می سازد، و آزمایشگاه های سیار و تأسیسات ارتباطی فراهم می آورد. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفته برای انجام این کار، از همه ابزارهای قدرت آمریکا استفاده میکنیم. اما میدانیم صرفنظر از این که چقدر تلاش میکنیم، به تنهایی از پس آن برنخواهیم آمد. وی افزود: «ما این مساله را در تمام دیدارهای دو جانبهای که داشته ایم مطرح ساخته ایم، اما می دانیم تلاش یک، دو یا سه کشور نمیتواند مشکل را حل کند. همه باید مشارکت داشته باشیم. هیچ کشوری وجود ندارد که نتواند کاری انجام دهد، در این کوشش شرکت نکند و تفاوتی به وجود نیاورد.
جان کری گفت اگر حالا به اندازه کافی به شیوع ابولا نپردازیم، آنوقت بیماری به بلائی مانند اچ آی وی یا فلج اطفال تبدیل خواهد شد، و همه ما را دهها سال گرفتار خواهد کرد.
ابولا تهدیدی برای تکتک افراد و کشورهاست. ایالات متحده آمریکا از جامعه بینالمللی می خواهد در این جنگ به ما ملحق شود.