اوریل هینز، مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده، روز پنجشنبه ١٣ اردیبهشت در جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا با موضوع «تهدیدهای جهانی» گفت شبهنظامیان وابسته به حکومت ایران همچنان در حال طرحریزی برای حمله به نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هستند.
هینز در این جلسه افزود اگرچه جمهوری اسلامی و نیابتیهایش فعلا حمله به آمریکاییها را متوقف کردهاند، اما مشخص نیست این وقفه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
او گفت جمهوری اسلامی و نیابتیهایش در واکنش به کشتهشدن مقامات ایرانی در دمشق توسط اسرائیل، صدها جنگافزار به سوی اسرائیل شلیک کردند.
اوریل هینز در ادامه گفت سرعت و شدت حملات برونمرزی در شمال اسرائیل کنترل شده است، اما به طور بالقوه میتواند شدت پیدا کند. به گفته او، حزبالله تمایل ندارد وارد جنگی همهجانبه با اسرائیل و ایالات متحده شود.
مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده در ارتباط با حوثیها نیز گفت این گروه وابسته به جمهوری اسلامی از هفته گذشته حملات روزانه خود به کشتیهای تجاری را در منطقه از سر گرفتهاند و آن را به اقیانوس هند گسترش دادهاند.
در ابتدای این جلسه، سناتور جک رید، رئیس دموکرات کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا، گفت ایالات متحده در خاورمیانه با لحظه «خطرناک به شیوهای منحصربهفرد» روبرو است؛ لحظهای که در آن جمهوری اسلامی ایران به دنبال بهرهگیری از آشفتگی ناشی از جنگ میان اسرائیل و حماس به منظور بیرون راندن ایالات متحده از منطقه است.
به گفته سناتور رید، جمهوری اسلامی از طریق نیابتیهایش اهداف و مواضع آمریکا، اسرائیل، و متحدان و شرکای آمریکا در منطقه را هدف حملات خود قرار میدهد.
رئیس دموکرات کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا در ارتباط با حوثیها نیز گفت که صدها حمله موشکی و پهپادی آنها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ موجب اخلال در نیمی از بازرگانی جهان شده است.
در بخش دیگری از این جلسه، سناتور رید با استناد به گزارشهای جامعه اطلاعاتی آمریکا گفت اگرچه جمهوری اسلامی احتمالا در حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) حماس به اسرائیل دست نداشته، اما در صدد بهرهگیری از آن برای پیشبرد منافع خود بوده است. او در ادامه سوالهایی را از مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده و همچنین سپهبد جفری کروز، مدیر سازمان اطلاعات دفاعی ایالات متحده، درباره راهبرد احتمالی جمهوری اسلامی و این که آیا این راهبرد کنشی و یا واکنشی است، پرسید.
اوریل هینز در پاسخ گفت که اگرچه جمهوری اسلامی احتمالا از حمله ۱۵ مهر به اسرائیل اطلاع نداشته، اما حامی حماس است و از آن گروه پشتیبانی مالی و آموزشی میکند. به گفته او، حکومت ایران از هر فرصتی برای تضعیف اسرائیل و افزایش نفوذ خود در منطقه استفاده میکند.
سپهبد کروز نیز در پاسخی مشابه گفت حکومت ایران در چارچوب راهبرد کلی خود از گروههای نیابتیاش حمایت میکند و در جریان جنگ جاری میان اسرائیل و حماس در پی سوء استفاده از هر فرصتی بوده و در صدد است نفوذ منطقهای خود را افزایش دهد.
مقامات حکومت ایران بلافاصله پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به عنوان گروگان به نوار غزه ربوده شدند، از این حمله ستایش کردند و گروههای نیابتی خود از جمله حزبالله، حوثیهای یمنی، و شبهنظامیان شیعه عراقی را به انجام حملات مستقیم به خاک اسرائیل تشویق کردند.
پس از کشتهشدن هفت فرمانده و مقام ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان حمله منتسب به اسرائیل علیه کنسولگری حکومت ایران در دمشق در ۱۳ فروردین امسال، جمهوری اسلامی اقدام به شلیک بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد از خاک ایران به اسرائیل کرد که طبق ارزیابیها حدود ٩٩ درصد آنها توسط سامانههای پدافند هوایی اسرائیل و همچنین ایالات متحده آمریکا، فرانسه، بریتانیا، و اردن ساقط شدند.
در پاسخ به این حمله بیسابقه جمهوری اسلامی، یک پایگاه نیروی هوایی جمهوری اسلامی در اصفهان هدف حمله قرار گرفت که کارشناسان و ناظران آن را به اسرائیل نسبت دادند اما اسرائیل درباره آن هیچ اظهارنظر رسمی نکرد.