ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، روز سهشنبه چهارم اردیبهشت، در یک سخنرانی در پاکستان، اسرائیل را تهدید به نابودی کرد.
به گزارش رسانهها در ایران، او در دانشگاه «جی سی یو» در شهر لاهور گفت: اگر اسرائیل به توصیف او «بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.»
مقامهای جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷، از اسرائیل به عنوان «رژیم صهیونیستی» نام میبرند.
ابراهیم رئیسی روز دوشنبه سوم اردیبهشت، برای دیداری سه روزه وارد پاکستان شد.
بر اساس گزارشها، در حمله منتسب به اسرائیل در شامگاه جمعه ۳۱ فروردین، یک پایگاه نظامی در نزدیکی شهر اصفهان هدف قرار گرفت.
در شرایطی که دولت اسرائیل هنوز به طور رسمی مسئولیت انجام این حمله را بر عهده نگرفته، شبکه خبری «کان» این کشور گفته که موشک مورد استفاده در این حمله، موشک هوا به سطح ساخت اسرائیل به نام «رامپیج» بوده است.
«کان» نوشت که این موشک ۴/۷ متری میتواند با سرعت مافوق صوت حرکت کند که تشخیص و رهگیری با استفاده از سیستمهای دفاع هوایی مانند «گنبد آهنین» را دشوار میکند.
در این حال، تهران حمله منتسب به اسرائیل را «کم اهمیت» جلوه داده است و اصرار دارد که تنها سه پهپاد کوچک در حمله به این پایگاه نقش داشتهاند.
قبل از آن هم روزنامه «نیویورک تایمز» نوشته بود که در حمله منتسب به اسرائیل به پدافند هوایی جمهوری اسلامی در نزدیکی سایت هستهای نطنز، از موشکی با فناوری پیشرفته استفاده شد که قادر به فرار از سیستمهای راداری ایران بوده است.
در این گزارش به نقل از مقامات غربی آمده بود که این اقدام «برای وادار کردن ایران به فکر مجدد» قبل از حمله مستقیم دوباره به اسرائیل بوده است.
حمله منتسب به اسرائیل چند روز پس از حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به آن کشور در روز ۲۵ فروردین انجام شد.
مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی از این حمله که با پرتاب ۳۰۰ موشک و پهپاد انجام شد، به عنوان «حمله تلافیجویانه» در پاسخ به حمله منتسب به اسرائیل به کنسولگری ایران در ١٣ فروردین نام میبردند. به گفته مقامات اسرائیل و آمریکا، بسیاری از موشکها و پهپادهای جمهوری اسلامی سرنگون شدند.
در همین حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، ابراهیم رئیسی در سخنرانی خود در لاهور گفت که جمهوری اسلامی «با افتخار» به حمایت از فلسطینیها ادامه خواهد داد.
اشاره او به حماس و جهاد اسلامی بودند که از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی هستند. این دو گروه از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا و کشورهای دیگری در جهان در فهرست سازمانهای تروریستی شناخته میشوند.