لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۳

آمریکا ادعای ایران برای شکار هواپیمای بی سرنشین را رد کرد


ایران روز سه شنبه از «شکار» یک هواپیمای بی سرنشین آمریکایی خبر داد که طی چند روز گذشته بر فراز خلیج فارس مشغول گشت زنی بود اما این ادعا بی درنگ از سوی ارتش آمریکا رد شد و ارتش ایالات متحده اعلام کرد که هیچ یک از هواپیماهای بی سرنشین خود در خاورمیانه را از دست نداده است.

این تحول، تنش در منطقه خلیج فارس را افزایش می دهد زیرا ایران و ایالات متحده در این حوزه نفت خیز توانایی نظامی خود را به نمایش می گذارند.

ایران بارها تهدید کرده در صورتی که مورد حمله نظامی قرار بگیرد، تنگه هرمز را که محل عبور و انتقال حدود ۴۰ درصد نفت خام جهان است می بندد. فرماندهان نظامی آمریکا می گویند اجازه نمی دهند چنین اتفاقی بیافتد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در وبسایت خود اعلام کرده است که هواپیمای بی سرنشین موسوم به «اسکن ایگل» را که بر فراز خلیج فارس گشت زنی می کرد هنگام ورود به حریم هوایی ایران «شکار» کرده است.

جیسون سالاتا، یک سخنگوی فرماندهی کل نیروی دریایی آمریکا در بحرین گفته است هیچ یک از هواپیماهای بی سرنشین آمریکا در خاور میانه از دست نرفته است: «کنترل تمامی هواپیماهای بی سرنشین آمریکا در خاورمیانه به طور کامل در دست نیروی دریایی ایالات متحده است. ماموریت ما در خلیج فارس در حریم آبی و دریایی بین المللی است.»

علی اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به آمریکا هشدار داده و گفته است هواپیمای برزمین نشانده شده آمریکا درخاک ایران نشانی از نقض قوانین توسط آمریکا است و ایران می تواند از طریق نهادهای بین المللی این مسئله را پیگیری کند.
بیانیه سپاه پاسداران زمان و مکان «شکار» هواپیمای بی سرنشین را اعلام نکرد.

این بیانیه همچنین روشن نمی کند که هواپیمای مذکور را هدف قرار داده یا آن که هواپیما خودش سقوط کرده است. سپاه پاسداران در عین حال ویدئویی را منتشر کرده که می گوید هواپیمای اسکن ایگل را در حالی نشان می دهد که توسط ماموران یونیفرم پوش امتحان می شود.

اسکن ایگل، یک متر بیست و پنج سانتی متر طول دارد و ساخت شرکت بوئینگ آمریکا است. برخی کشورهای خاورمیانه نیز هواپیماهای بی سرنشین تولید می کنند که هدفشان گشت زنی و اطمینان از امنیت در حوزه های نفتی خلیج فارس است.

ایران و عربستان سعودی، دو رقیب تولید کننده نفت در سازمان اوپک، طی سال های اخیر یکدیگر را به نقض قلمرو سرزمینی در حوزه های نفت و گاز متهم کرده اند.
XS
SM
MD
LG