کلودیا تنی عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده میگوید که «دولت آمریکا در حوزه سیاست خارجی و در مورد ایران باید مسیر دیگری اختیار کرده و همچنین از خواسته و حق مردم ایران پشتیبانی کند.»
کلودیا تنی نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان با انتقاد از سیاست خارجی دولت فعلی میگوید که واشنگتن باید نظام جمهوری اسلامی را در حوزه سیاست خارجی منزوی کند. او افزود: «ما باید مطمئن شویم که متحدان خود را در منطقه تقویت میکنیم، روابط خود را در خاورمیانه محکم کرده و رژیم ایران را منزوی نگه داریم.»
این نماینده مجلس نمایندگان از ایالت نیویورک میگوید که سیاست خارجی واشنگتن باید به گونهای باشد که از خواست مردم ایران پشتیبانی کند. او افزود که «سیاست خارجی ما باید به گونهای باشد تا به میلیونها ایرانی نه تنها ایران که در خارج از کشور که خواهان صلح و دموکراسی هستند و همواره با ما در تماس هستند، فرصت بدهیم. آنها بسیار به فرهنگ خود و خدماتی که به تاریخ بشریت داشتهاند افتخار میکنند و خواهان ایجاد جامعهای دموکراتیک هستند. ما این مهم را نه فقط برای مردم ایران که برای همه مردم جهان میخواهیم.»
خانم تنی همچنین با اشاره به دکترین رونالد ریگان که معتقد بود صلح را از موضع قدرت باید دنبال کرد، افزود: «آنگونه که رابرت مالی مسیر بازگشت به توافق هستهای برجام را پیش میبرد، راهی نادرست است. ضمن این که بار دیگر به مسیر دیپلماسی گروگانگیری باز میگردیم و هفت میلیارد دلاری که به دست آنها میرسد باعث میشود آنها به گروگانگیری خود ادامه میدهند. این مسیری غلط است. ما باید تهاجمیتر عمل کنیم ولی باید از موضع قدرت باشیم و نه موضع ضعف، چون چنین حرکتی را باید به لحاظ اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک، حمایت کنیم.»
کلودیا تنی همچنین با اشاره به موضع دولت آمریکا در مورد قرار دادن حقوق بشر در مرکز سیاست خارجی گفت که «به نظرم حقوق بشر همواره حوزه تمرکز سیاست خارجی آمریکا بوده است. در واقع دولت بایدن در مورد این مهم در سرتاسر جهان بیتوجه است. و این بیتوجهی از جمله در ایران و کاری که با مردم خودشان میکنند و آن گونه که از تروریسم در سرتاسر خاورمیانه حمایت میکنند، قابل توجه است.»
تنی همچنین احیای توافق برجام را بینتیجه خواند و آن را توافقی دانست که نه به مردم ایران و نه به ثبات در منطقه کمکی نمیکند. این قانونگذار آمریکایی گفت: «آنها (مقامات جمهوری اسلامی) در مورد همسایگان خود متخاصم هستند و چه در عربستان سعودی باشد یا یمن یا در کل منطقه. به دنبال بیثباتی و خشونت هستند که اقداماتشان هزینه جانی دارد.»
این قانونگذار همچنین با اشاره تلویحی به اینکه احیای برجام، توافق ابراهیم را ضعیف میکند گفت: «ما امیدوار بودیم با توافقهای ابراهیم و قولی که جو بایدن و آنتونی بلینکن دادند، بارقه صلح در منطقه ادامه یابد ولی آنها با توافق برجام جدید، رژیم را جری میکنند و میخواهند یکصد میلیارد دلار به آنها بدهند که صرف بهبود مردم ایران نمیشود و خرج تروریسم و گروههای نیابتی و فعالیتهای خشونت برانگیز در منطقه و سرتاسر جهان میشود.»
یکصد میلیارد دلار مورد اشاره خانم تنی اشاره به گزارشی دارد که یک مرکز تحقیقاتی جمهوریخواهان در سال ۲۰۲۰ منتشر کرده و در آن آمده دولت اوباما با توافق برجام یکصد میلیارد دلار از پولهای مسدود شده ایران را به آن کشور بازگردانده است. براساس این گزارش بخش بزرگی از این مبلغ صرف گسترش تروریسم شده است.
کلودیا تنی همچنین گفت دولت آمریکا باید از مردم ایران که قربانی سرکوب نظام حاکم هستند، حمایت کند.
مذاکرات هستهای برای احیای برجام پس از هشت دور که چندین ماه آن در وین انجام شد، بدون نتیجه متوقف شده است. دولت جو بایدن بارها گفته است که دیپلماسی را بهترین گزینه برای مقابله با جاهطلبیهای هستهای ایران میداند.
مقامات ارشد دولت بایدن بارها ضمن تاکید بر این که بازگشت به برجام در خدمت منافع ملی آمریکا و متحدان و شرکایش است، روشن کردهاند که در صورت شکست مذاکرات ایالات متحده به «سایر گزینهها» متوسل خواهد شد.
به دنبال اقدام اخیر جمهوری اسلامی ایران در قطع دوربینهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با انتشار بیانیهای بر ضرورت همکاری ایران با آژانس تاکید کرد.
وی در این بیانیه با اشاره به پیوستن واشنگتن به اکثریت قاطع اعضای شورای حکام در تصویب قطعنامه روز چهارشنبه گفته است همکاری ایران با آژانس و ارائه اطلاعات فنی معتبر در پاسخ به پرسشهای آژانس تنها راه حذف مسائل پادمانی از دستورکار شورای حکام است.