نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد دو بمبافکن ارتش آمریکا بر فراز منطقه بین المللی دریای جنوبی چین به پرواز در آمدند. این اقدام جهت تاکید بر بین المللی بودن حریم هوایی منطقه مورد مناقشه در دریای جنوبی چین از سوی آمریکا صورت گرفت هر چند که پکن در آن بخش از دریا ادعای مالکیت دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی دو فروند بمبافکن بی-۱بی (B-1B) ارتش آمریکا روز پنجشنبه از پایگاهی در گوام به منطقه اعزام شدند که رؤسای جمهوری آمریکا و چین قرار است روز جمعه ۱۶ تیر در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در آلمان دیدار کنند.
با این حال، انتظار میرود پرزیدنت دونالد ترامپ و همتای چینی او، شی جینپینگ، در این دیدار کوتاه دوجانبه در شهر بندری هامبورگ، درباره آن چه پکن میتواند برای مهار برنامههای موشکی و هستهای کره جنوبی انجام دهد، صحبت کنند.
به نوشته رویترز، هر چند ظاهرا مهمترین موضوع در منطقه برای آمریکا تحرکات پیونگ یانگ است، اما ارتش آمریکا فعالیتهای خود را در دریای جنوبی چین، جهت به چالش کشیدن ادعای پکن و تاکید بر آزادی خطوط دریایی و هوایی در منطقه، افزایش داده است.
چین ادعای مالیک در بخشی از دریای جنوبی را دارد و طی سالهای اخیر نیز با ساخت جزایر مصنوعی در آن منطقه، حریم دریایی و هوایی جدیدی را تعیین کرده است؛ اقدامی که منجر به بر هم خوردن خطوط دریانوردی و پروازی شناخته شده بین المللی شده است.
یک مقام وزارت دفاع ایالات متحده، که نخواست هویتش فاش شود، روز یکشنبه نیز به رویترز گفت یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا اقدام به گشت زنی در حریم آبی یک جزیره مورد مناقشه چین، تایوان و ویتنام در دریای جنوبی چین کرده است.
این دومین عملیات «آزادی ناوبری» نیروی دریایی آمریکا در آن منطقه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بود. یک ناو دیگر ارتش آمریکا نیز اواخر ماه مه در چارچوب یک مانور دریایی وارد حریم آبی یک جزیره مصنوعی ساخت چین شده بود.