آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه گفت به حماس بستگی دارد که با آتشبسی موافقت کند که اجازه ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه را بدهد و راه را برای گفتوگوها درباره «راهحلی پایدار» برای پایان دادن به درگیریها هموار کند.
آنتونی بلینکن پیش از دیدار با همتای ترکیهای خود هاکان فیدان گفت ایالات متحده همچنان برای برقراری آتشبس تلاش میکند.
به گفته او، «مشکل حماس است. مشکل این است که آیا حماس با برقراری آتشبسی که به نفع همه خواهد بود، موافقت خواهد کرد یا نه.»
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «توپ در زمین آنها است. به شدت روی آن کار میکنیم و خواهیم دید که آنها چه میکنند.»
حماس، گروه ستیزهجوی مورد حمایت جمهوری اسلامی، مذاکرات قاهره با هدف دستیابی به توافقی برای توقف جنگ پیش از ماه رمضان را ترک کرد.
اسرائیل و حماس یکدیگر را به دلیل اختلافنظر بر سر توافقی که حماس را ملزم به آزادی برخی از گروگانها در ازای آتشبس ۴۰ روزه میکرد، مقصر میدانند. بر اساس این توافق، برخی از زندانیان فلسطینی در زندانهای اسرائیل نیز قرار بود آزاد شوند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ٣۰ هزار و ۸۰۰ فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.