همزمان با تداوم فشارهای بینالمللی علیه جنگ در غزه، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز پنجشنبه ١٧ اسفند گفت حملات علیه حماس در سراسر این باریکه از جمله شهر رفح ادامه خواهد یافت.
آقای نتانیاهو که در مراسم فارغالتحصیلی شماری از افسران ارتش در یک مدرسه نظامی سخنرانی میکرد، گفت: «فشار بینالمللی وجود دارد و در حال افزایش است. اما بهویژه هنگامی که فشار بینالمللی افزایش مییابد، باید صفوفمان را به هم نزدیک کنیم و با هم علیه تلاشها برای متوقفکردن جنگ بایستیم.»
او افزود «تلاش حسابشدهای» به منظور سرزنش کردن اسرائیل به خاطر جرایم ارتکابیافته توسط حماس وجود دارد و اسرائیل باید در برابر آن بایستد.
نخستوزیر اسرائیل تصریح کرد کشورش به عملیات علیه حماس در سراسر غزه «از جمله رفح، آخرین پایگاه حماس» ادامه خواهد داد.
به گفته بنیامین نتانیاهو، «هر کسی که به ما میگوید در رفح اقدام نکنید، به ما میگوید که در جنگ شکست بخوریم و چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.»
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ٣۰ هزار و ۸۰۰ فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
- سومین دور از کمکرسانی هوایی آمریکا به غزه
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، و نیروی هوایی اردن ساعت ٣ و ۲۰ دقیقه بعد از ظهر پنجشنبه ١٧ اسفند به وقت غزه، در عملیاتی مشترک به غیرنظامیان جنگزده در غزه کمکرسانی هوایی کردند.
طبق بیانیه سنتکام، در این عملیات که با استفاده از هواپیماهای سی۱۳۰ دو کشور و سربازان متخصص در زمینه کمکرسانه هوایی انجام شد، ایالات متحده ١٣٨ هزار وعده غذا را از طریق هوایی به دست ساکنان شمال غزه رساند.
ایالات متحده آمریکا با همکاری پادشاهی اردن روزهای شنبه و سهشنبه نیز اولین و دومین محموله از کمکهای هوایی خود را به دست ساکنان غزه رسانده بود.
کمکرسانی به ساکنان غزه، از زمان شروع جنگ به شدت کاهش یافته و در طول ماه گذشته نیز با وقفههای طولانیتری انجام شده است.
دولت اسرائیل اعلام کرده که آماده است از طریق دو ایستگاه بازرسی در جنوب غزه، کمکهای بیشتری را دریافت کند، اما سازمان ملل و سایر آژانسهای کمکرسان، در توزیع کمکها ناتوان هستند.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، میگوید آمریکا به رساندن کمکهای بیشتر به ساکنان غزه متعهد است و از این تعهد کوتاه نخواهد آمد.