با وجود رد دو شکایت قبلی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری ، این کشور بار دیگر از این دیوان خواسته است تا با توجه به «حقایق و تغییرات جدید در وضعیت غزه»، اقدامات بیشتری علیه اسرائیل انجام دهد.
درخواست جدید آفریقای جنوبی بر «قحطی گسترده» و «نقض فاحش و مستمر کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی توسط اسرائیل» تمرکز دارد و خواهان محکومیت این کشور از سوی دیوان بینالمللی دادگستری است.
این کشور همچنین خواستار اقدامات موقتی بیشتر علیه اسرائیل یا اصلاح اقدامات موجود برای تضمین فوری امنیت بیش از دو میلیون فلسطینی در نوار غزه شده است.
دادگاه عالی سازمان ملل متحد در ماه ژانویه، با رد اتهام «نسلکشی» از سوی آفریقای جنوبی، از اسرائیل خواست تا از هر اقدامی که ممکن است تحت کنوانسیون نسلکشی قرار گیرد، خودداری کند.
اسرائیل و متحدان غربی آن، ادعاهای مطرح شده آفریقای جنوبی درباره نسلکشی را بیاساس دانستهاند.
وزارت خارجه اسرائیل در اواخر دیماه، آفریقای جنوبی را متهم کرد که در پروندهای که بر اساس «ادعاهای نادرست و بیاساس» ساخته شده است، «نقش بازوی قانونی سازمان تروریستی حماس را بازی میکند.»
مقامات اسرائیل از ابتدای جنگ علیه گروه "تروریستی" حماس تاکید کردهاند که تمام تلاش خود را برای نجات غیرنظامیان انجام داده و فقط تروریستهای حماس را هدف قرار میدهند. با این حال، تاکتیک حماس برای استقرار در مناطق و اماکن غیرنظامی، پرهیز از تلفات غیرنظامیان را دشوار میکند.
گروه اسلامگرای حماس وابسته به جمهوری اسلامی ایران، روز ۱۵ مهر در حمله به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ نفر را کشت و بیش از ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت. حدود ۱۰۰ نفر از گروگانها در توافق آتشبس دو هفتهای در آذرماه آزاد شدند اما هنوز حدود ۱۳۰ گروگان در اسارت حماس هستند.