لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۸

آمریکا واردات از سه شرکت چینی را به دلیل استفاده از «نیروی کار اجباری اویغور‌» ممنوع کرد


بندر لانگ بیچ در جنوب کالیفرنیا- آرشیو
بندر لانگ بیچ در جنوب کالیفرنیا- آرشیو

آمریکا جمعه ۱۷ آذر اعلام کرد که واردات از سه شرکت چینی دیگر را به دلیل استفاده از کار اجباری اویغورها و سایر اقلیت‌ها در چین محدود کرده است.

نام این شرکت‌ها که تولید‌کننده اقلام مختلفی از جمله شکر، ترانسفورماتورهای الکترونیکی، و نخ هستند به فهرست نهاد قانون پیشگیری از کار اجباری اویغورها افزوده خواهند شد.

این فهرست واردات کالاهای مرتبط با آن چه را که دولت آمریکا به‌عنوان نسل‌کشی مداوم اقلیت‌ها در منطقه سین کیانگ، چین می‌خواند، محدود می کند. به این ترتیب، مجموع شرکت‌هایی که در این فهرست قرار دارند، به ۳۰ می‌رسد.

به گفته وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، از خرداد ۱۴۰۱، گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده بیش از ۶ هزار محموله به ارزش بیش از دو میلیارد دلار را به دلیل تصویب قانون ممانعت از کار اجباری اویغورها در سال ۱۴۰۰، مورد برررسی قرار داده است.

این قانون ورود کالاهای شرکت‌های فهرست‌شده را ممنوع می‌کند، مگر این که آن‌ها بتوانند ثابت کنند که با کار اجباری تولید نشدند یا مرتبط با آن نیستند.

الهاندرو مایورکاس، وزیر امنیت میهن آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «این وزارت‌خانه به ریشه‌کن کردن استفاده از کار اجباری و پاسخگویی سازمان‌ها در رابطه با نقض حقوق بشر متعهد است.»

مقامات آمریکایی بر این باورند که مقامات چینی اردوگاه‌های کار اجباری برای اویغورها و دیگر گروه‌های اقلیت مسلمان در منطقه غربی سین کیانگ، چین برپا کردند. پکن اتهام سواستفاده از اقلیت‌ها را رد می‌کند.

به گفته آمریکا، سه شرکت اضافه شده به این لیست با برنامه‌های دولتی برای انتقال اقلیت‌ها برای کار در کارخانه‌ها و تأسیسات همراهی می کنند.

پس از اضافه شدن سه شرکت دیگر به این فهرست در شهریور گذشته، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اتهامات مربوط به کار اجباری در سین کیانگ را «دروغ قرن» خوانده بود.

شرکت‌های چینی که اخیرا به فهرست ایالات متحده اضافه شدند، هنوز درباره این موضوع اظهارنظری نکردند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG