روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز سهشنبه در گزارشی نوشت یک مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده در امور حقوق بشر که حدود پنج ماه پیش مجبور به ترک خاک بحرین شد، قصد دارد روز چهارشنبه به بحرین باز گردد.
این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی حاکی است «تام مالینوسکی»، که به دستور دولت بحرین آن کشور را ترک کرد و در حال حاضر از کویت دیدن میکند، همراه با «آن پاترسون» مدیرکل وزارت خارجه در امور خاور نزدیک به بحرین سفر خواهند کرد.
وزارت امور خارجه بحرین روز هفتم ژوئیه (۱۶ تیر ماه) با طرح این شکایت که مالینوسکی با ملاقات با رهبر جمعیت الوفاق، گروه عمده مخالف حکومت بحرین، معیارهای دیپلماتیک را نقض کرده است، از او خواست سفر خود را نیمه تمام بگذارد و خاک آن کشور را ترک کند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا، که روز سهشنبه برای شرکت در نشست دو روزه ناتو وارد بروکسل شده است، در آن زمان با وزیر امور خارجه بحرین تماس گرفت و از این اقدام و نیز پافشاری منامه که یک مقام وزارت امور خارجه باید مالینوسکی را در دیدار با مخالفان همراهی کند، شکایت کرد.
پس از آن، ایالات متحده اعلام کرد بخشی از فروشهای تسلیحاتی به وزارت دفاع بحرین را متوقف میکند تا آن که آقای مالینوسکی اجازه یابد به بحرین باز گردد و آن کشور در مسیر ارتقای حقوق بشر پیشرفت کند.
برخی از سازمانهای غیردولتی، مانند دیدبان حقوق بشر، از دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خواستهاند در برخورد با بحرین گامهای قاطعتری بردارد.
بحرین موضوع حساسی برای آمریکا بوده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس در آنجا قرار دارد و هواپیماهای اف۱۶ در عملیات علیه پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در بخشهایی از عراق و سوریه، ازآن پایگاه به پرواز در میآیند.
دولت اوباما تاکنون درصدد بوده است روابط مستحکم ایالات متحده با حکومت پادشاهی بحرین را حفظ کند، با این حال از منامه خواسته است به حقوق مخالفان احترام بگذارد.
انتظار میرود دولت ایالات متحده پس از بازگشت مالینوسکی و ارزیابی روند انتخابات و وضعیت حقوق بشر در بحرین، در مورد تعلیق فروش برخی تسلیحات نظامی به آن کشور بازنگری کند.