بحرین روز دوشنبه به یک مقام ارشد دولت آمریکا که از این کشور دیدن می کرد دستور داد فورا خاک آن کشور را ترک کند.
خبرگزاری دولتی بحرین با انتشار این خبر اعلام کرد تام مالینوسکی، مدیرکل امور حقوق بشر و دموکراسی وزارت امور خارجه آمریکا، در امور داخلی بحرین «به صورت وقیحانه مداخله کرده است.»
به گزارش این خبرگزاری، وزارت امور خارجه بحرین اعلام کرد آقای مالینوسکی «جلساتی با یک حزب خاص به زیان سایر طرفهای گفتگو برگزار کرد و در نتیجه هنجارهای دیپلماتیک و روابط عادی بین دو کشور را نقض کرده» و یک «عنصر نامطلوب» است.
اشاره وزارت خارجه بحرین ظاهراً به دیدار این دیپلمات آمریکایی با یک روحانی شیعه به نام شیخ علی سلمان، دبیرکل «جمعیت وفاق ملی اسلامی»، حزب شیعه بحرینی است.
بحرین از متحدان آمریکا در خاورمیانه به شمار میرود و پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا در آن کشور قرار دارد. اما همزمان کارنامه بحرین در امور حقوق بشر با انتقادهای زیادی مواجه است.
جنیفر ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این اقدام، از «نگرانی عمیق» ایالات متحده نسبت به این درخواست بحرین خبر داد و در بیانیهای که روز سهشنبه منتشر کرد گفت دیدار مالینوسکی از قبل با بحرین هماهنگ شده بود و دولت بحرین «به خوبی آگاه بود» که او با گروههای مختلف سیاسی ملاقات خواهد کرد.
خانم ساکی با بیان این که بحرین مقرراتی را در مورد سفر مالینوسکی اعمال کرده که ناقض تشریفات معمول دیپلماتیک است، گفت «دولت بحرین بدون هشدار قبلی، و پس از آغاز دیدارهای مالینوسکی، خواستار آن شده بود که نمایندهای از وزارت امور خارجه بحرین، تمامی اوقات در جلسات خصوصی دستیار وزیر خارجه آمریکا با افراد و گروههای مختلف جامعه بحرین حضور داشته باشد، از جمله دیدارهایی که در سفارت آمریکا در بحرین برگزار میشود.»
نبیل رجب، فعال مطرح حقوق بشر بحرینی که اواخر ماه مه پس از دو سال حبس به خاطر شرکت در اعتراضات غیرقانونی از زندان آزاد شد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که از قبل قرار بود با تام مالینوسکی در روز دوشنبه دیدار کند، اما این ملاقات لغو شد.
قانونگذاران بحرینی سال گذشته نیز از دولت خواستند تا مانع «مداخله» سفیر آمریکا در امور داخلی بحرین و دیدارهای او با اپوزیسیون شوند.
بحرین که تحت حکومت خاندان سنی الخلیفه قرار دارد، پس از گذشت سه سال از سرکوب اعتراضات اکثریت شیعه به حکومت، هنوز با اعتراضاتی مواجه است.
در همین حال، یک پلیس بحرینی روز شنبه بر اثر جراحات ناشی از انفجار یک بمب، کشته شد. وزارت کشور بحرین این حمله را اقدامی تروریستی خواند.
شیعیان بحرین که اکثریت را تشکیل میدهند، میگویند حکومت آنها را از نظر سیاسی و اقتصادی در حاشیه نگه داشته است، اتهامی که حکومت بحرین آن را تکذیب میکند.