همزمان با تدابیر احتیاطی جمهوری اسلامی برای مقابله با حمله تلافیجویانه اسرائیل، آمریکا و کشورهای اروپایی خواستار خودداری اسرائیل از تشدید تنشها در منطقه شدند. در همین حال «وال استریت ژورنال»، نوشت که جمهوری اسلامی اقدام به تخلیه نیروهایش از سوریه کرده است.
این نشریه آمریکایی به نقل از مقامهای امنیتی سوریه گزارش داده که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزبالله لبنان، گروه شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، از تعداد فرماندهان ارشد خود در سوریه کاسته و فرماندهان میانی را هم از پایگاههای اصلی آنها جابجا کردهاند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۹ فروردین از آمادگی نیروی هوایی این کشور در برابر حملات احتمالی اسرائیل خبر داده و اعلام کردند که کشتیهای تجاری ایران در دریای سرخ اسکورت خواهند شد.
اسرائیل وعده داده که حمله موشکی-پهپادی جمهوری اسلامی به خاکش را تلافی خواهد کرد. هرچند ماهیت این عملیات هنوز نامشخص است.
به گفته میتو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، دولت جو بایدن نگران چگونگی واکنش اسرائيل به حمله جمهوری اسلامی به خاک آن کشور و احتمال عکسالعمل متقابل است.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با اشاره به ناکام ماندن حمله جمهوری اسلامی خواستار پرهیز اسرائیل از عملیات انتقامجویانه شده است.
حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در روز ۲۵ فروردین که با شلیک بیش از ۳۰۰ پهپاد مهاجم و موشک بالیستیک و کروز صورت گرفت با مشارکت آمریکا، اسرائیل و کشورهای عرب منطقه خنثی شد.
علاوه بر آمریکا، کشورهای غربی هم بر پرهیز از تشدید تنشها تاکید کردهاند.
وزرای خارجه بریتانیا و آلمان، دیوید کامرون و آنالنا بائربوک، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، خواستار کاهش تنشها در منطقه شدند.
هرچند بنیامین نتانیاهو در جلسه کابینه دولت اسرائیل با تاکید بر تصمیمگیری مستقل کشورش گفت: « اسرائیل برای دفاع از خود به هر اقدام لازم دست خواهد زد.»
آمریکا به منظور ترغیب اسرائیل برای واکنش محدود روز سهشنبه ۲۸ فروردین از اعمال دور تازهای از تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی شامل تحریم سپاه پاسداران و برنامههای پهپادی و موشکی ایران خبر داد.
روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از کارشناسان نظامی، تاسیسات مرتبط با ایران در سوریه را از اهداف احتمالی عملیات انتقامجویانه اسرائیل مطرح کرده است.