سفیر آمریکا در سازمان ملل برای نخستین بار اعلام کرد که آمریکا ۷۵۰ میلیون دلار دیگر به کمکهای انساندوستانه خود به مردم سوریه میافزاید. این کمک واشنگتن به مردم سوریه با احتساب ۸۰۰ میلیون دلاری که بهار امسال اعلام شد، مبلغ کمکهای اخیر آمریکا به مردم سوریه را به بیش از ۱.۵ میلیارد دلار میرساند.
لیندا تامس-گرینفیلد روز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه افزود که بخشی از این مبلغ برای مبارزه با اوجگیری ابتلا به بیماری وبا در شمال سوریه مورد استفاده قرار میگیرد.
اظهارات خانم گرینفیلد در اجلاس شورای امنیت برای بررسی اوضاع سوریه بیان شد. سفیر آمریکا در سازمان ملل با ابراز تاسف از شیوع بیماری وبا در شمال سوریه گفت آمریکا متعهد است که به مردم سوریه کمک کند و به همین جهت، از تمدید ۱۲ ماهه انتقال فرامرزی کمکهای انساندوستانه حمایت میکند. اجازه انتقال کمک از مرزهای شمالی سوریه در پایان سال جاری میلادی، ۹ دیماه، خاتمه مییابد.
سفیر آمریکا همچنین گفت که افزایش کمکهای ایالات متحده به مردم سوریه نشان میدهد که آمریکا وضع سوریه را تا چه اندازه ناگوار و دردناک میداند.
لیندا تامس-گرینفیلد، پیشتر و در ماه مه (اردیبهشتماه) در بروکسل اعلام کرده بود که آمریکا حدود ۸۰۰ میلیون دلار به مردم جنگزده سوریه کمک میکند. او گفته بود: «مفتخرم اعلام کنم آمریکا باز هم ۷۵۶ میلیون دلار کمک انساندوستانه دیگر به مردم سوریه اختصاص داده است که بلافاصله برای میلیونها آواره و بیجاشده هزینه شود.» او همچنین از پشتیبانی آمریکا از شرکای این کشور برای تهیه آب پاکیزه، غذا و تجهیزات بهداشتی و دارویی، سرپناه، و خدمات حفاظتی در سراسر سوریه خبر داد.
به گفته سفیر آمریکا، جنگ داخلی و چندسویه در سوریه که ۱۱ سال از آن میگذرد، جان بیش از ۳۵۰ هزار نفر را گرفته و ۱۳ میلیون نفر را جابهجا یا بیجا کرده و بیش از ۲ میلیون نفر را به ناامنی غذائی شدید دچار ساخته است.
سفیر آمریکا همچنین افزود که نظام بشار اسد در توجه به موقعیت سیاسی آن کشور، به طوری که در قطعنامه ۴۲۲۵ شورای امنیت پیشبینی شده، پیشرفت چندانی نداشته، و مردم سوریه، همچنان در معرض خطر هستند.
دیپلمات انگلیسی مارتین گریفیتز، معاون دبیرکل سازمان ملل در کمکهای اضطراری و انساندوستانه، شیوع بیماری وبا در شمال سوریه را تاکید دیگری بر نیاز شدید مردم سوریه به کمک دانست. به گفته وی، ۱۴.۵ میلیون نفر که نیمی از آنها کودک هستند، در سوریه به کمک نیازمندند. این بالاترین شمار نیازمند از آغاز بحران تاکنون است. او ابراز تاسف کرد که شکاف میان نیاز و کمک در سوریه، هر سال بیشتر میشود.
نجاه رشدی، دیپلمات مراکشی، که اخیرا با حکم دبیرکل به سمت معاون نماینده ویژه سازمانملل در امور سوریه منصوب شده، در گزارش خود به شورای امنیت گفت جامعه جهانی به جای آن که به افزایش کمکهای انساندوستانه بیاندیشد، باید در فکر از بین بردن منبع نیازها باشد که به گفته وی، با کاهش از خشونتها و برخورد با ترس اهالی جابهجا شده از بازگشت داوطلبانه و امن به محل زندگی خود میسر میشود.
سفیر دولت بشار اسد اما در اجلاس ویژه رسیدگی به وضع سوریه، لغو تحریمهای بینالمللی علیه حکومت سوریه را تنها راه احیای صلح و ثبات در سوریه دانست و پایان سیاستهای به قول او «خصمانه» کشورهای غربی، و خروج نیروهای به قول او «اشغالگر» غربی از سوریه را خواستار شد.