همزمان با ضرورت افزایش میزان و سرعت کمک رسانی به آسیب دیدگان توفان مرگبار فیلیپین، منتقدان می گویند ایالات متحده باید در نحوه کمک رسانی غذایی انعطاف بیشتری به خرج دهد. آمریکا بزرگترین اهدا کننده کمک به مناطق آسیب دیده است.
کنگره آمریکا طی روزهای اخیر شیوه انجام این کمک رسانی را مورد بازبینی قرار داده است.
برخی منتقدان شیوه کمک رسانی آمریکا به فاجعه دیدگان معتقدند که نحوه کمک رسانی آمریکا پرهزینه و ناکارآمد است و با صرف همین میزان هزینه می توان به شیوه ای بسیار بهتر کار کمک رسانی به مناطق آسیب دیده را انجام داد.
دن هارشا، سخنگوی کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا می گوید در صورت انتقال مواد غذایی از مناطق پیرامون منطقه آسیب دیده، سرعت کمک رسانی به آسیب دیدگان بیش از آن خواهد بود که مواد خوراکی از آمریکا به مناطق آسیب دیده ای که دور از این کشور هستند، انتقال یابد.
از سوی دیگر، برخی معتقدند که اگر کمک به آسیب دیدگان توفان فیلیپین با حجم بالا ادامه یابد، امکان کمک رسانی آمریکا به مناطق یا کشورهای دیگری که نیاز به کمک دارند، مثل سوریه با شمار بالای آوارگانی که به کمک نیازمندند، کم می شود.
کنگره آمریکا در صدد ایجاد تغییراتی است که بر مبنای آنها و درصورت اعمالشان، تا سقف ۲۰ درصد از بودجه دولت آمریکا برای کمک به آسیب دیدگان فجایع طیبعی، که در مرکزی به نام «غذا برای صلح» نگهداری می شود، از بودجه این مرکز خارج شود و در اختیار دیگر نهادهای کمک رسانی دولتی قرار گیرد.
بحث و بررسی ابعاد دیگر برنامه های کمک رسانی آمریکا که مهم ترین بعد آن بودجه است، در کنگره آمریکا ادامه دارد.
برخی منتقدان شیوه کمک رسانی آمریکا به فاجعه دیدگان را پرهزینه و ناکارآمد می دانند