لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۹:۴۷

توافقنامه امنیتی دو جانبه آمریکا - افغانستان امضا شد


حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی افغانستان (راست)، و جیمز کانینگام سفیر آمریکا (چپ) سند توافقنامه را امضا می‌کنند. رئيس جمهوری افغانستان، اشرف غنی (نفر دوم از راست) و رئيس قوه مجريه جديد افغانستان، عبدالله عبدالله (وسط) نظاره گر امضای اين سند هستند. ۸ مهرماه ۱۳۹۳ (۳۰ سپتامبر ۲۰۱۴)
حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی افغانستان (راست)، و جیمز کانینگام سفیر آمریکا (چپ) سند توافقنامه را امضا می‌کنند. رئيس جمهوری افغانستان، اشرف غنی (نفر دوم از راست) و رئيس قوه مجريه جديد افغانستان، عبدالله عبدالله (وسط) نظاره گر امضای اين سند هستند. ۸ مهرماه ۱۳۹۳ (۳۰ سپتامبر ۲۰۱۴)

سفیر آمریکا: امضای قرار داد گزینشی است که مردم افغانستان از طریق رهبری جدید خود انجام دادند

دولت جدید افغانستان و ایالات متحده آمریکا توافقنامه امنیتی دو جانبه را پس از تاخیری طولانی امضا کرده اند. اين توافقنامه اجازه خواهد داد حدود ۱۲ هزار سرباز خارجی، پس از انقضای ماموریت رزمی بین المللی در ۱۰ ديماه (۳۱ دسامبر)، در افغانستان بمانند.

حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی افغانستان، و جیمز کانینگام سفیر امریکا، توافقنامه را روز سه شنبه، ۸ مهرماه ۱۳۹۳ (۳۰ سپتامبر ۲۰۱۴) ، یک روز پس از آئین تحلیف اشرف غنی بعنوان رئیس جمهوری جدید، امضا کردند.

کانینگام گفت امضای قرارداد گزینشی است که مردم افغانستان از طریق رهبری جدید خود انجام دادند، با این هدف که حمایت بین المللی را در حالی که برای آینده ای بهتر و کامیاب تر کار می کنند، بدست آورند.

کانینگام گفت توافقنامه همچنین گزینش آمریکا است که به همکاری با شریکان خود در دو ماموریت امنیتی مهم، آموزش و تجهیز نیروهای افغان و حمایت از همکاری در نبرد با تروریسم، ادامه دهد.

حامد کرزی، رئیس جمهوری سابق، مخالف پیمان بود و تا حدودی به تلفات غیر نظامیان در جریان عملیات سربازان بین المللی در کشور از زمان برکناری طالبان در ۲۰۰۱ استناد می کرد.

بر اساس توافق جدید، حدود ۱۰ هزار سرباز آمریکایی و ۲ هزار سرباز ناتو پس از ۲-۱۴ در افغانستان خواهند ماند.

در واشنگتن، جان پودستا، مشاور ارشد پرزیدنت اوباما از امضای توافقنامه استقبال کرد و گفت این اقدام چارچوب قانونی برای آموزش، راهنمایی و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان فراهم می آورد، تا آنکه تروریست ها هرگز نتوانند از افغانستان برای حمله به امریکا یا متحدانش استفاده کنند.

پودستا گفت ادامه همکاری دو کشور به افغانستان کمک خواهد کرد به پیشرفت در آموزش، مراقبت های درمانی و سلامت، حقوق بشر و ایجاد فرصت های اقتصادی ادامه دهد.

مذاکره در باره توافق امنیتی در نوامبر ۲۰۱۲ آغاز شد، و قرار بود تا مه ۲۰۱۳ آماده و امضا شود. اما مذاکرات با حامد کرزی دشوار شد، او آنرا امضا نکرد و گفت ترجیح می دهد رئیس جمهوری بعدی انجام دهد. بروز مشکلاتی در روند انتخایات امضای توافقنامه را بیشتر به تاخیر انداخت.

انتظار می رود دولت جدید کابل توافقنامه مشابهی با ناتو امضا کند، و نیرویی که شمار آن هنوز تعیین نشده است، پس از سال جدید، در افغانستان بماند.

دولت اوباما میگوید آموزش نیروهای افغان و همکاری در عملیات ضد تروریستی، هدف های دوگانه نیروی باقیمانده خواهد بود. مقامات دولت اوباما می گویند حضور آمریکا در پایان سال ۲۰۱۵ با تقویت سربازان در کابل و در پایگاه هوایی بگرام به نصف کاهش خواهد یافت. تا پایان سال ۲۰۱۶، تعداد سربازان آمریکایی به سطح عادی برای حفظ امنیت سفارت و نیز تامین تجهیزات راهنمایی نیروهای افغان پائین خواهد آمد.

XS
SM
MD
LG