قانونگذاران آمریکا در بودجه کل کشور بخشی را برای تخصیص ۱۲ هزار «روادید ویژه مهاجرتی» برای شهروندان افغانستان که از ماموریت ایالات متحده در آن کشور پشتیبانی کرده بودند اختصاص دادهاند.
برنامه «روادید ویژه مهاجرتی» یک برنامه مصوب کنگره با محدودیت ۳۸ هزار و ۵۰۰ پناهنده است که مسیر اقامت دائم را فراهم میکند و در نهایت میتواند به دریافت شهروندی ایالات متحده منجر شود.
پیشتر وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود برای کسانی که با آمریکا در افغانستان کار میکردند، تاکنون بر اساس این برنامه حدود ۷۰ هزار تبعه افغانستان که واجد شرایط بودهاند، به آمریکا مهاجرت کردهاند.
روند درخواست «روادید ویژه مهاجرتی»، از جمله تصمیمگیری و تایید، بهطور متوسط سه سال طول میکشد، در حالی که اسکان مجدد از طریق برنامه پناهندگی میتواند حتی تا پنج سال طول بکشد.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفت ۱۲ هزار روادید ویژه مهاجرتی اضافی «پاسخ درخوری» است به وعده تخلیه افغانستانیهایی که برای دولت آمریکا در افغانستان کار میکردند.
او به شبکه سیبیاس گفت: «ما به آنها قول دادیم که آنها را بیرون خواهیم آورد. متحدان افغان، مترجمان، آنها را جا گذاشتیم و این بزرگترین گناه است. فکر میکنم ۱۲ هزار روادید مهاجرتی ویژه، پاسخ عالی و شروع خوبی برای آن کار است.»
با این حال، برخی میگویند این تعداد هنوز کمتر از ۲۰ هزار روادید درخواستی است.
به دنبال خروج آمریکا و ائتلاف بینالمللی از افغانستان در ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ و قدرتگرفتن دوباره طالبان در این کشور، بسیاری از شهروندان افغانستان که با آمریکا همکاری میکردند تصمیم به خروج از کشور گرفتند.