لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۳

اوباما: «۲۰۱۳سالی پرتلاطم بود»


باراک اوباما می گوید آن گونه که برخی از اعضای کنگره پیشنهاد کرده اند، اینک زمان وضع تحریم های جدید علیه ایران نیست.

آقای اوباما که روز جمعه در کنفرانس خبری پایان سال در کاخ سفید سخن می گفت اظهار داشت اگر جامعه بین المللی در مورد مذاکرات جدی است، باید فضایی بوجود آورد که ایران را به ادامه حرکت بسوی حل مساله اتمی ترغیب کند.

اوباما گفت توافق موقت با ایران که در ژنو بدست آمد، هم اینک به کاهش فعالیت های اتمی ایران منجر شده است.
او گفت حالا جامعه بین المللی ساختاری در اختیار دارد تا نیت و ادعای ایران مبنی بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی اش را راستی آزمایی کند.

آقای اوباما گفت مهم است این موضوع آزمایش شود و افزود گزینه دیگر، احتمال درگیری در نوعی مناقشه برای حل مشکل است.

رئیس جمهوری آمریکا تکرار کرد که تمام گزینه ها همچنان روی میز است، وافزود از پیشنهادهای برخی از قانونگذاران برای تحریم های جدید تعجب نمی کند. او گفت سیاست های سخت گیری به ایران برای کسانی که در جستجوی مقام هستند خوب می نماید، اما یادآور شد حالا وقت آن است که دید آیا این مساله می تواند بطریق دیپلماتیک حل شود یانه.



آقای اوباما گفت اگر ایران ثابت کند که قادر نیست اطمینان های لازم را بدهد، تقویت تحریم ها دشوار نخواهد بود.

باراک اوباما در سخنان پایان سال در کاخ سفید گفت گمان نمی کند که سال ۲۰۱۳ -آنطور که تحلیلگران سیاسی می گویند- «بدترین سال» دوران ریاست جمهوری اش باشد.

آقای اوباما در سخنانی که به مناسبت پایان سال ۲۰۱۳ در یک کنفرانس خبری در واشنگتن ایراد کرد گفت درست است که در نظرسنجی ها رقم بالایی را نمی گیرد اما میزان محبوبیتش در طی دوران ریاست جمهوری بارها بالا و پایین رفته است. او گفت اگر به نظرسنجی ها علاقه داشت، هرگز کاندیدای ریاست جمهوری نمی شد.

اوباما گفت در عوض بیشتر بر ایجاد فرصت برای مردم آمریکا تمرکز کرده است. او گفت با وجود بالا و پایین ها و دشواری ها، بسیاری از لوایح قانونی پیشنهادی دولت در کنگره به کندی پیش رفته است اما او از تلاش «دست برنخواهد داشت.» او گفت در برخی زمینه ها از جمله تحصیل، صنایع و انرژی پیشرفت های زیادی بوجود آمده است.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین ابراز امیدواری کرد که قانون اصلاح نظام مهاجرت در ایالات متحده طی سال آینده در مجلس نمایندگان که عمدتا در اختیار جمهوری خواهان است، ابراز امیدواری کرد.

باراک اوباما درباره هیاهو بر سر افشای عالیت های جاسوسی و شنود «اِن اِس اِی» گفت شخصا برای مسئله حفظ حریم شخصی اهمیت فراوانی قائل است. او گفت در ماه ژانویه در این باره نظر خواهد داد.

شنود مکالمات تلفنی و مراودات اینترنتی شهروندان در آمریکا و کشورهای دیگر جهان از سوی سازمان امنیت ملی آمریکا- اِن اِس اِی- انتقادات زیادی را متوجه آمریکا ساخت. آقای اوباما ضمن دفاع از فعالیت های این آژانس گفت برنامه های این نهاد در تلاش برای جلوگیری از حملات تروریستی مشابه 11 سپتامبر است.

رئیس جمهوری آمریکا گفت افشای فعالیت های اِن اِس اِی، از طریق پیمانکار سابق این نهاد ادوارد اسنودن، به آمریکا و توانایی های امنیتی و دیپلماسی این کشور صدمه زده است.

او گفت آمریکا کشوری بر اساس حاکمیت قانون است و اقدام آقای اسنودن موجب شد که دیگر کشورهایی که در واقع خود بر شهروندانشان جاسوسی می کنند، دگراندیشان را تحت فشار می گذراند و آزادی رسانه ها را نقض می کنند، به حاشیه بروند و انگشت اتهام را به سوی آمریکا نشانه روند.

آقای اوباما گفت مسئله بررسی عفو اسنودن را به دادستانی کل آمریکا واگذار می کند.

رئیس جمهوری آمریکا با دفاع از اصلاحات بیمه بهداشت و درمان گفت که ۸۵ درصد آمریکایی ها از مزایای این امر برخوردارند و تنها کسانی که برای اولین بار اقدام به خرید بیمه می کردند گاهی با مشکلاتی مواجه شدند.
XS
SM
MD
LG