لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۲

اکثر اعضای شورای امنیت خواستار لغو «سیاست‌های ظالمانه» طالبان علیه زنان در افغانستان شدند


تجمع اعتراضی گروهی از زنان افغانستان در کابل - ژوئیه ۲۰۲۳
تجمع اعتراضی گروهی از زنان افغانستان در کابل - ژوئیه ۲۰۲۳

اکثریت اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار برچیدن همه «سیاست‌ها و فرمان‌های ظالمانه» حکومت طالبان و «تبعیض‌» علیه زنان و دختران در افغانستان، از جمله ممنوعیت تحصیل دختران و حق زنان برای کار و فعالیت آزادانه، شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، بیش از دو سوم اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، از جمله ایالات متحده و بریتانیا، روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای از گروه طالبان خواستند تا سیاست‌ها و احکام ظالمانه علیه زنان و دختران در افغانستان را کنار بگذارد.

یازده عضو از مجموع پانزده عضو شورای امنیت در بیانیه خود اقدامات طالبان را از زمان به‌دست گرفتن قدرت در افغانستان در اوت ۲۰۲۱ تاکنون محکوم کرده و بر لزوم مشارکت برابر زنان در جنبه‌های مختلف زندگی عمومی و فرآیندهای تصمیم‌گیری تاکید کردند.

پیش‌تر نیز گروهی از کارشناسان سازمان ملل، با تاکید بر ظلم شدیدی که زنان به‌ویژه تحت حکومت‌هایی مانند طالبان با آن روبرو هستند، خواستار جرم‌انگاری «آپارتاید جنسیتی» شدند؛ ابتکاری که نرگس محمدی خواستار بررسی آن از سوی سازمان ملل شده بود.

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که در زندان جمهوری اسلامی به‌سر می‌برد، ۱۲ بهمن‌ در پیامی در اینستاگرام از دبیر‌کل سازمان ملل متحد خواستار «جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی» و برشمرده‌شدن آن به عنوان «یکی از مصادیق جنایت علیه بشریت» شده بود.

گروهی از نمایندگان پارلمان بریتانیا نیز اوایل دی‌ماه اعلام کردند که تحقیق در مورد آپارتاید جنسیتی در ایران و افغانستان را آغاز کرده‌اند. این تحقیق قرار است به بررسی مفهوم «آپارتاید یا جداسازی جنسیتی» و چگونگی تناسب آن با چارچوب حقوقی بین‌المللی بپردازد.

آپارتاید جنسیتی هنوز به عنوان یک «جرم بین المللی» شناخته نشده است و اساسنامه «کنوانسیون بین المللی سرکوب و مجازات جنایت آپارتاید» یا اساسنامه رم «جنایت آزار و اذیت جنسیتی» را تنها به عنوان جنایات علیه بشریت تحت پوشش قرار می‌دهد.

XS
SM
MD
LG