لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۸

سازمان ملل خواستار «گذرگاه امن» برای کمک‌ به پناهجویان جنوب غرب سوریه شد


با آغاز عملیات ارتش سوریه در درعا، هزاران نفر از ساکنان آن به سمت مرزهای اردن و اراضی تحت کنترل اسرائیل در جولان فرار کردند.
با آغاز عملیات ارتش سوریه در درعا، هزاران نفر از ساکنان آن به سمت مرزهای اردن و اراضی تحت کنترل اسرائیل در جولان فرار کردند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز جمعه از طرف‌های درگیر در جنگ سوریه خواست امکان ایجاد یک گذرگاه امن را برای ارسال کمک و ساخت پناهگاه برای ده‌ها هزار شهروند سوری که در پی درگیری‌های سنگین اخیر در مناطق جنوب غربی شهر و خانه خود را ترک کرده‌اند، فراهم کنند.

نیروهای دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، با پشتیبانی هوایی روسیه، از ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد ماه) عملیات بازپس گیری بخش‌هایی از استان درعا و مناطق نزدیک قنیطره را از مخالفان دمشق آغاز کردند که منجر به فرار ده‌ها هزار نفر از ساکنان آن مناطق به سمت مرزهای اردن و اسرائیل شد.

با افزایش سریع شمار آوارگان به بیش از ۳۲۰ هزار نفر، سازمان ملل از دولت اردن خواست مرزهای خود را به روی پناهجویان سوری باز کند. اردن و اسرائیل گفته‌اند که اجازه عبور از مرزهای خود را به پناهجویان نخواهند داد. اردن در طول هفت سال گذشته ۶۵۰ هزار پناهجوی سوری را پذیرفته‌ است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان همچنین اعلام کرده است که آمادگی دارد درباره طرح خود برای ایجاد مراکز ویژه به منظور فراهم کردن مقدمات بازگشت آوارگان سوری به شهرها و خانه‌های خود، با دولت‌های سوریه و روسیه گفت‌وگو کند.

به گفته آندره ماهاجیچ سخنگوی این نهاد بین المللی مسئول رسیدگی به امور پناهجویان، در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی، نزدیک به ۱۳ هزار آواره سوری از کشورهای اطراف به سوریه، و همچنین ۷۵۰ هزار نفر که در داخل کشور آواره شده بودند، به شهرها و خانه‌های خود باز گشته‌اند.

جنگ داخلی هفت ساله سوریه جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را گرفته و میلیون‌ها نفر را در داخل و خارج کشور آواره کرده است. دولت سوریه اواخر تیر با بیان این که مناطق وسیعی از کشور را از وجود «تروریست‌ها» پاکسازی کرده، از آوارگان سوری خواست به کشور و شهرهای خود باز گردند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG