لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۵

گزارش کمیساریای پناهندگان سازمان ملل از هجوم آوارگان عراقی به دهوک


آوارگان ایزدی از شهر سنجار عراق به خارج از مرز گریختند و از مرز سوریه خود را به استان دهوک رساندند - ۱۹ مرداد ۱۳۹۳
آوارگان ایزدی از شهر سنجار عراق به خارج از مرز گریختند و از مرز سوریه خود را به استان دهوک رساندند - ۱۹ مرداد ۱۳۹۳

استان دهوک هم اینک پذیرای نزدیک به ۴۰۰،۰۰۰ آواره عراقی – از جمله اقلیت های ایزدی، مسیحی، ارمنی، ترکمن، و طوایف شبک و کاکایی – است، که برخی از آنها بارها و بارها طعم آوارگی را چشیده اند.

به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، که روز بیست و یکم مرداد منتشر شد، در ۷۲ ساعت گذشته، هزاران نفر از ساکنان مناطق شمال غربی عراق، از کوههای سنجار به سوریه گریخته و از آنجا خود را به شهرهای کردنشین استان دهوک عراق رسانده اند. سازمان های غیر دولتی محلی شمار آوارگان را تا ۳۵،۰۰۰ هزار نفر برآورد کرده اند. تازه واردان خسته و ازپا افتاده و دچار کم آبی و گرمازدگی و آفتاب زدگی اند – وضعیتی که با توجه به دمای ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتیگراد در آن منطقه دور از انتظار نبود.

آدرین ادواردز، سخنگوی کمیساریا گفته آوارگان عراقی به شهرهای زاخو و دهوک می روند؛ ساختمان ۱۶ مدرسه در این دو شهر برای اسکان آوارگان اختصاص یافته و مواد خوراکی، آب و مراقبت های پزشکی در اختیارشان قرار دارد. تا ظهر سه شنبه (۲۱ مرداد)، بین ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر بی آب و غذا و پناهگاه در کوههای سنجار گرفتار هستند. دسترسی به این خانواده ها بسیار محدود است.

به گفته شهردار زاخو، در این شهر ۳۵۰،۰۰۰ نفری که تنها چند کلیومتر با مرز ترکیه فاصله دارد تا کنون پذیرای بیش از ۱۰۰،۰۰۰ آواره بوده که عمدتاً از هفته گذشته خود را از سنجار و زومار به آنجا رسانده اند. مقامات محلی مدارس و ساختمان های دولتی را به روی آوارگان گشوده اند. بعضی از این افراد در زیر پل ها و ساختمان های نیمه تمام پناه گرفته بودند.

گزارش حاکی است استان دهوک هم اینک پذیرای نزدیک به ۴۰۰،۰۰۰ آواره عراقی – از جمله اقلیت های ایزدی، مسیحی، ارمنی، ترکمن، و طوایف شبک و کاکایی – است، که برخی از آنها بارها و بارها آواره شده اند. بیشتر این افراد در شهر دهوک و دیگر شهرها مثل زاخو، هانکه، و شیخان در مدارس، مساجد و کلیساها و پارک ها و آپارتمان های نیمه کاره بدون آب و برق به سر می برند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تشک، پتو، و بسته های مایحتاج اولیه و بهداشتی در اختیار آنان گذاشته است. کمیساریا همچنین شاهد سخاوت بیکران ساکنان محل است که به طور خودجوش کمک ها را در اختیار آوارگان قرار می دهند.

بین ۷،۰۰۰ تا ۱۰،۰۰۰ تفر در اردوگاه بهجت کنداله اسکان یافته اند. این اردوگاه دو سال پیش در اختیار آوارگان سوری بود که خود را به مرز عراق می رساندند.

هرچند امکانات اولیه در محل وجود دارد، با توجه به کثرت آوارگان سازمان های غیر دولتی محلی اقدام به نصب چادرهای خانوادگی در هر فضای موجود در محل کرده اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در نظر دارد سه اردوگاه دیگر در استان دهوک احداث کند، و از همین امروز کار افزودن ۵،۰۰۰ چادر به این اردوگاه را آغاز کرده. آب، برق و دیگر زیرساخت های مورد نیاز آواردگان در این اردوگاه موجود است.

قرار است سه اردوگاه دیگر در استان دهوک ساخته شود، و دولت ترکیه هم کمک رسانی به اردوگاه های زاخو و شاریا را آغاز کرده است.

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می گوید تعداد آوارگان داخلی در عراق ۱.۲ میلیون نفر برآورد شده که ۷۰۰،۰۰۰ نفرشان در مناطق کردنشین هستند. این مناطق هم اکنون ۲۲۰،۰۰۰ پناهنده سوری را هم اسکان داده اند.

همچنین بین ده تا پانزده هزار عضو اقلیت ایزدی عراقی که از سنجار گریخته اند به سوریه رسیده اند. بیشتر این عده در اردوگاه نوروز در نزدیکی قمیشلی اسکان یافته اند که توسط سازمان های غیردولتی اداره می شود.

گروه های امداد کمیساریا از دفتر منطقه ای قمیشلی در سوریه، روز شنبه گذشته روستاهای منطقه قحطانیه را بررسی کردند و به صدها خانواری که در سه دهکده و یک مدرسه محلی اسکان داده شده بودند، مایحتاج اولیه رساندند. چادر، بسته های کمک های اولیه بهداشتی، زیرانداز، و دیگر وسایل مورد نیاز ساکنان اردوگاه نوروز هم – که شمارشان بسیار بیش از ظرفیت اردوگاه است – برایشان فراهم شده. صدها نفر در فضای باز می خوابند و لازم است فوراً سرپناه و مواد خوراکی بیشتری برای آنان فرستاده شود.

هم آوارگان و هم ساکنان محل می گویند پناهجویان بیشتری در راهند. هیأت های محلی کمیساریا ساکنان روستاهای نزدیک را دیده اند که به افرادی که در راه بودند، آب و آذوقه می رساندند.

XS
SM
MD
LG