لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۸

نشست شورای امنیت درباره برجام؛ نماینده آمریکا: ایران مطالبات فرابرجامی را کنار بگذارد


از راست به چپ: معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و تثبیت صلح، نماینده ایالات متحده در نشست شورای امنیت، و نماینده بریتانیا در نشست شورای امنیت با موضوع برجام و قطعنامه ٢٢٣١
از راست به چپ: معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و تثبیت صلح، نماینده ایالات متحده در نشست شورای امنیت، و نماینده بریتانیا در نشست شورای امنیت با موضوع برجام و قطعنامه ٢٢٣١

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه نشستی با موضوع «عدم اشاعه» تسلیحات کشتار جمعی برگزار کرد و در آن وضعیت مذاکرات احیای برجام و قطعنامه ٢٢٣١ را به بررسی گذاشت.

در ابتدای این نشست که نمایندگان ایران و آلمان نیز دعوت شده بودند، روزمری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و تثبیت صلح، در سخنانی گفت علیرغم عزم تمامی طرف‌های برجام جهت حل اختلاف‌نظرهای سیاسی و فنی، هنوز بازگشت به احیای این توافق و قطعنامه ٢٢٣١ انجام نشده است.

او ضمن دعوت از آمریکا برای حذف تحریم‌ها، آنچنان که در برجام آمده، و همچنین تمدید معافیت‌ها درباره نفت و تجارت ایران، از جمهوری اسلامی خواست تمامی اقدامات متناقض با برجام از جمله غنی‌سازی «شدیدا نگران‌کننده» اورانیوم به میزان ٢٠ درصد و ۶۰ درصد را متوقف کند.

نماینده آمریکا: ایران مطالبات فرابرجامی خود را کنار بگذارد

ریچارد ام میلز، نماینده آمریکا در ابتدای سخنانش گفت واشنگتن همچنان متعهد به بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام است.

او در ادامه گفت یک توافق از مارس در دسترس بوده است «اما ما تنها زمانی می‌توانیم یک توافق را نهایی کرده و به اجرا بگذاریم که ایران مطالبات اضافی خود را که خارج از حیطه برجام هستند، کنار بگذارد.»

وی در ادامه افزود در پرتو سفر بورل به تهران و در جریان مذاکرات قطر، ایران همچنان خواسته‌های فرابرجامی مطرح کرد.

نماینده آمریکا تاکید کرد ایران باید نشان دهد خواهان نهایی‌کردن فوری توافق است. به گفته او، اقدامات خلاف برجام ایران احیای برجام را دشوارتر می‌کند.

او همچنین حملات پهپادی به عربستان و امارات را محکوم کرد و از ایران خواست توزیع سلاح میان گروه‌های نیابتی‌ خود در خاورمیانه را متوقف کند.

نماینده اتحادیه اروپا: پیش‌نویس توافق از ماه مارس آماده بوده است

اولوف اسکوگ در سخنان خود گفت در ماه مارس پیش‌نویس توافق آماده شده بود و تنها چند مساله باقی مانده بود. به گفته وی، پیش‌نویس توافق شامل گام‌های ضروری برای آمریکا جهت بازگشت به برجام و ازسرگیری کامل تمامی تعهدات برجامی توسط ایران و آمریکا است.

او با اشاره به توقف مذاکرات در ١١ مارس به دلیل «عوامل خارجی» افزود اروپا همچنان متعهد به احیای برجام است اما لازم است با توجه به گذشت بیش از یکسال از آغاز مذاکرات احیای برجام و مسیر نگران‌کننده فعالیت‌های هسته‌ای ایران و تحریم‌های جدید آمریکا، این توافق باید هرچه سریع‌تر نهایی شود.

تسهیل‌کننده شورای امنیت: برجام به عنوان یک «دستاورد عمده» احیا شود

جرالدین برن نیسون، تسهیل‌کننده شورای امنیت جهت اجرای قطعنامه ٢٢٣١، با اشاره به تصویب سیزدهمین گزارش شش‌ماهه در ٢٣ ژوئن درباره قطعنامه ٢٢٣١، گفت برجام یک «دستاورد عمده» در دیپلماسی عدم اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی است. او در ادامه ابراز امیدواری کرد مذاکرات احیای برجام و دستیابی به یک توافق هرچه زودتر نهایی شود.

نماینده بریتانیا: تداوم اقدامات تشدیدکننده ایران سبب فروپاشی برجام می‌شود

باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در این نشست گفت برنامه هسته‌ای ایران هرگز به اندازه کنونی پیشرفت نکرده و تشدید اقدامات هسته‌ای ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است.

او با اشاره به افزایش سریع ذخایر اورانیوم ٢٠ درصدی و ۶۰ درصدی ایران گفت اگر تهران با سرعت به غنی‌سازی اورانیوم ادامه دهد، احتمالا تا پایان سال جاری مواد کافی غنی‌شده برای تولید سریع اورانیوم ٩٠ درصدی جهت تولید «چند بمب» اتمی را خواهد داشت.

نماینده بریتانیا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تولید موشک‌های بالستیک توسط جمهوری اسلامی هشدار داد تداوم اقدامات تشدیدکننده ایران سبب فروپاشی برجام می‌شود.

نماینده امارات: نگران توقف اجرای تعهدات هسته‌ای ایران هستیم

نماینده امارات با تاکید بر«تعهد تزلزل‌ناپذیر» کشورش به عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای گفت همچنان نگران تصمیم ایران مبنی بر توقف اجرای تعهدات هسته‌ای در چارچوب برجام است.

او در بخش دیگری از سخنانش حملات «تروریستی» حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به کشورش و عربستان را محکوم کرد.

XS
SM
MD
LG