شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر چهارشنبه به وقت نیویورک برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس با تصویب قطعنامهای خواهان توقف فوری و طولانی مدت جنگ با اهداف بشردوستانه در سراسر نوار غزه شد تا کمکها به همه غیرنظامیان در منطقه محاصره شده برسد.
این قطعنامه که توسط مالت تهیه شد و با ۱۲ رای موافق و ۳ رای ممتنع از مجموع ۱۵ رای ممکن اعضا، به تصویب رسید، همچنین بر آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانهای حماس بهویژه کودکان تاکید دارد.
ایالات متحده، بریتانیا و روسیه به این قطعنامه رای ممتنع دادند اما کسی آنرا وتو نکرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش از این، چهار مرتبه دیگر برای صدور قطعنامهای مرتبط با جنگ بین اسرائیل و حماس تلاش کرده بود که هیچکدام از آن قطعنامه مورد موافقت اکثریت و تصویب نهایی قرار نگرفته بود.
وزارت امور خارجه اسرائیل در واکنش به رای شورای امنیت سازمان ملل که خواستار «وقفه های بشردوستانه طولانی مدت» در غزه شد، از این سازمان خواست تا بیشتر برای آزادی گروگانهایی که در نوار غزه نگهداری میشوند، تلاش کند.
این وزارتخانه در بیانیهای با انتقاد از شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرد:«تا زمانی که ۲۳۹ گروگان هنوز در دست تروریستهای حماس هستند، امکانی برای توقف طولانیمدت بشردوستانه وجود ندارد.»
قطعنامهها و فراخوانهای شورای امنیت سازمان ملل متحد از لحاظ قانونی الزامآور هستند اما در عمل، بسیاری از طرفها تصمیم میگیرند این درخواستها را نادیده بگیرند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم ششم آبان با تصویب قطعنامهای غیر الزامآور، خواستار آتشبس فوری و پایدار در اسرائیل و نوار غزه شده بود. این قطعنامه نه تنها به طور مشخص حماس را به دلیل حمله تروریستی ۷ اکتبر محکوم نکرد، بلکه هیچ اشارهای به نام و اقدامات «جنایتکارانه» گروهک «تروریستی» حماس هم نشد و حق اسرائیل برای دفاع از خود را هم تأیید نکرد.