آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز یکشنبه گفت که زمان اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل و همچنین ساز و کار «برتون وودز» برای همسویی با «واقعیتهای دنیای امروز» فرا رسیده است.
او که در یک کنفرانس خبری در هیروشیمای ژاپن سخن میگفت، افزود که ساختار شورای امنیت سازمان ملل و همچنین ساز و کار «برتون وودز»، منعکس کننده روابط قدرت در سال ۱۹۴۵ بودند و حال باید به روز شوند.
شورای امنیت، پنج عضو دائم و ۱۰ عضو انتخابی دارد. آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه و چین اعضای دائم شورا هستند که در رایگیریهای آن حق وتو دارند. نظام مدیریت پولی برتون وودز نیز در اواخر جنگ جهانی دوم، قوانین روابط مالی و بازرگانی آمریکا، کانادا، غرب اروپا، استرالیا و ژاپن را مشخص کرده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای گوترش گفت: «معماری مالی جهان، امروزه منسوخ، ناکارآمد و ناعادلانه شده است» و «در مواجهه با شوکهای اقتصادی ناشی از همهگیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین» نتوانسته است به وظیفه اصلی خود به عنوان یک تور ایمنی جهانی، عمل کند.
وی همچنین گفت که در اجلاس سران گروه-۷ در هیروشیما احساس کرد که درک رو به افزایشی در میان کشورهای در حال توسعه وجود دارد که برای «رفع ناامیدیهای جهان جنوب» در زمینه اقتصادی، به اندازه کافی اقدام نشده است.
پیش از این، صندوق بینالمللی پول در گزارش چشم انداز اقتصاد جهانی خود در ژانویه امسال اعلام کرده بود که اقتصاد هند در سال جاری و سال آینده میلادی بیش از ۶ درصد رشد میکند.
پیشتر نیز پییر اولیویه گورینشاس، اقتصاددان ارشد و رئیس بخش تحقیقات صندوق بینالمللی پول گفته بود چین و هند در مجموع، حدود ۵۰ درصد رشد جهانی سال ۲۰۲۳ میلادی را به خود اختصاص خواهند داد.
به گزارش صندوق بینالمللی پول، قدرت اقتصادی کشورهای ثروتمند گروه-۷ نیز در ۳۰ سال گذشته کاهش یافته است به طوری که مشارکت آنها ۲۹.۹ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۳ خواهد بود. در سال ۱۹۸۰، سهم تولید ناخالص داخلی این کشورها در اقتصاد جهانی ۵۰.۷ درصد بود.