بریتانیا روز دوشنبه اعلام کرد که یک بسته کمک نظامی جدید شامل صدها موشک ضد هوایی و پهپادهای تهاجمی دوربرد، با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر، را طی روزهای آینده به اوکراین تحویل خواهد داد.
بریتانیا همچنین اعلام کرد که در تابستان امسال، آموزش خلبانان اوکراینی و «تلاش برای همکاری با سایر کشورها در مورد تامین جت های اف-۱۶» را آغاز خواهد کرد.
این موضوع پس از دیدار ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، و ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، اعلام شد.
آقای زلنسکی روز دوشنبه در ادامه سفرهای اروپایی خود به بریتانیا رفته است.
او از تصمیمهای لندن استقبال کرد و در عین حال، دوباره خواستار عضویت اوکراین در ناتو و خواستار تصمیم در این مورد در نشست ناتو در ماه ژوئیه در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، شد.
در مقابل، کرملین اعلام کرد که روسیه دیدگاهی «بسیار منفی» نسبت به کمکهای بریتانیا به اوکراین دارد ولی معتقد نیست که کمکهای لندن مسیر درگیری را تغییر خواهد داد.
بر اساس گزارشها، ریشی سوناک در دیدار با ولودیمیر زلنسکی گفته بود: «خوب است مسکو بداند که ما جایی نمیرویم. ما برای حضوری بلندمدت این جا هستیم.»
رئیس جمهوری اوکراین پیشتر به آلمان، ایتالیا و فرانسه سفر کرده و درباره کمکهای نظامی این کشورها به اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه مذاکره کرده بود.
در این ارتباط، آلمان روز یکشنبه اعلام کرد که یک بسته کمکی حدود ۳ میلیارد دلاری را به کییف خواهد داد که بزرگترین بسته کمکی این کشور از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ است.
زلنسکی در کنفرانس خبری با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، گفت: «زمان آن رسیده است که در مورد پایان جنگ در سال جاری تصمیم بگیریم» و افزود: «ما امسال میتوانیم شکست غیرقابل برگشتی را برای متجاوز رقم بزنیم.»
پس از آن، در پی دیدار رئیس جمهوری اوکراین و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در کاخ الیزه در روز یکشنبه، پاریس اعلام کرد که تانکهای سبک و خودروهای زرهی را «در هفتههای آینده» به اوکراین ارسال خواهد کرد.
در این ارتباط، فرانسه متعهد شد که «تا هر زمان که لازم باشد» به حمایتهای نظامی، سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه خود به اوکراین ادامه میدهد.
فرانسه همچنین گفت که از پدافند هوایی اوکراین پشتیبانی خواهد کرد و امسال به آموزش ۲ هزار سرباز اوکراینی در فرانسه و ۴ هزار سرباز دیگر اوکراینی در لهستان خواهد پرداخت.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی ابراز امیدواری کرد که فرانسه در مورد ارسال جت های جنگنده از سوی متحدانش، از اوکراین حمایت کند. کشورهای غربی تاکنون از ارسال جتهای جنگی پیشرفته، مانند اف-۱۶ ساخت ایالات متحده، به اوکراین خودداری کردهاند.
به نظر میرسد که اوکراین پس از ماهها دفاع، اکنون در حال برنامهریزی برای ضد حمله به روسیه برای بازپسگیری مناطق تصرف شده توسط نیروهای روسی است.