لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۲

فرمول «صلح» اوکراین در نشست «داووس» بررسی می‌شود


نشست مشاوران امنیت ملی کشورهای جهان در داووس.
نشست مشاوران امنیت ملی کشورهای جهان در داووس.

اوکراین، روز یکشنبه ۲۴ دی، در نشست مشاوران امنیت ملی از کشورهای سراسر جهان در داووس، مجمع جهانی اقتصاد، فرمول صلح خود را برای پایان دادن به جنگ دو ساله با روسیه پیش می‌برد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، که قرار است در داووس سخنرانی کند، در جلسه افتتاحیه صبح یکشنبه با شرکت نمایندگان ۸۱ کشور و سازمان‌های بین المللی، حضور نداشت.

زلنسکی آندری یرماک، رئیس دفتر خود، را به این مجمع فرستاد که پنی پریتزکر، نماینده ویژه ایالات متحده در امور بهبود اقتصادی اوکراین و همچنین جیمز اوبراین، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا نیز در آن حضور داشتند.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی و آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده هر دو به طور رسمی در این مجمع که از عصر دوشنبه آغاز می‌شود، سخنرانی خواهند کرد.

به گزارش رویترز، سوئیس، میزبان مجمع جهانی اقتصاد در داووس، گفت هدف از مذاکرات صلح اوکراین در سطح مشاوران امنیت ملی نهایی کردن اصول «برای صلح پایدار و عادلانه در اوکراین» است که هفته گذشته مقرر شد که مبنای مراحل بعدی در روند گفتگوهای صلح باشد.

زلنسکی روز پنجشنبه در تماسی با پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک، درباره فرمول صلح اوکراین گفت‌وگو کرد. او با انتشار پستی در شبکه ایکس گفت: «ما درباره کار مشترک خود برای عملی‌ کردن چارچوب صلح اوکراین بحث کردیم.» او همچنین گفت در اجلاس داووس در باره فرمول صلح بحث خواهد شد.

بنا به این گزارش، کشورهای موسوم به جنوب جهان در مذاکرات «فرمول صلح اوکراین» نقش قابل توجهی دارند. بسیاری از کشورهای غیرمتعهد از آفریقا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آسیا که عمدتاً موضع غیر فعالی در قبال تهاجم روسیه به اوکراین داشته‌اند در داووس حضور دارند.

یرمک گفت: شرکت‌کنندگانی از ۱۸ کشور آسیایی، ۱۲ کشور آفریقایی و ۶ کشور آمریکای جنوبی حضور داشتند.

یرمک در پیام‌رسان تلگرام خود گفت: «کشورهای جنوب جهان به طور فزاینده ای در این روند با ما مشارکت دارند.»

اوکراین که از حمایت قاطع متحدانش برخوردار است همواره گفته است تا زمانی که تمام مناطق تصرف شده توسط روسیه را پس نگیرد، کوتاه نخواهد آمد.

در همین حال، روسیه در ساعات اولیه روز شنبه ۲۳ دی، اوکراین را هدف حملات هوایی شدیدی قرار داد که به گفته کی‌یف خسارات سنگینی برجای گذاشت.
به گفته نیروی هوایی اوکراین، روسیه در حملات خود از ۳۷ موشک و سه پهپاد استفاده کرده و پدافند هوایی این کشور تنها موفق به سرنگون کردن هشت موشک شده است.
به گفته نیروی هوایی ‌اوکراین، بیشتر موشک‌های مورد استفاده روسیه از نوع بالستیک بسیار سریع بودند که سرنگون کردن آن بسیار دشوارتر است.

ارتش اوکراین در بیانیه خود در شبکه‌های اجتماعی گفت که بیش از ۲۰ فروند از موشک‌ها و پهپادهای روسیه که در فهرست «سرنگون‌شده‌ها» قرار نداشتند، در نتیجه اقدامات فعال متقابل جنگ الکترونیک، به اهداف خود نرسیدند. مشخص نیست که روسیه دقیقا چه اهدافی را در اوکراین مورد حمله قرار داده است.

ایالات متحده و شرکای غربی آن از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، با ارائه میلیاردها دلار کمک‌های جنگ‌افزاری، از بزرگترین اهداکنندگان کمک‌های نظامی به اوکراین بوده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اوایل دی امسال در بخشی از سخنرانی پایان سال خود از کنگره آمریکا خواست که بودجه درخواستی جو بایدن برای حمایت از اوکراین، اسرائیل، و امنیت مرزی آمریکا را تصویب کند و گفت در صورتی که این بودجه تصویب نشود «تهران، مسکو، و پکن» خوشحال خواهند شد.

XS
SM
MD
LG