بیش از ۶۰ رهبر جهان روز دوشنبه ۲۵ دی، همراه با صدها مدیر تجاری و فعال اقتصادی در اجلاس سالانه پنج روزه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، درباره برخی از بزرگترین چالشهای جهانی تبادل نظر خواهند کرد.
منتقدان میگویند که اجلاس داووس، نشست سوپر ثروتمندان است و در مقابله با نابرابریهای فزاینده جهانی شکست خورده است.
دستور کار اجلاس امسال داووس دلهره آور به نظر میرسد: در کوتاه مدت، تشدید درگیریها در بسیاری از نقاط جهان همراه با حملات حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی به کشتیهای تجاری در دریای سرخ، و تهدیدهای همه جانبه از جمله تغییرات آب و هوایی بالقوه فاجعهبار، اقتصاد ضعیف جهانی و نگرانی از اثرات نامطلوب هوش مصنوعی.
سازماندهندگان اجلاس در گزارش «ریسکهای جهانی ۲۰۲۴» خود که روز چهارشنبه بیستم دی، منتشر شد، اطلاعات نادرست و اطلاعات جعلی را به عنوان بزرگترین خطر کوتاه مدت برجسته کردند.
کارولینا کلینت، یکی از نویسندگان گزارش، در یک کنفرانس خبری در لندن گفت: «تأثیر بالقوه اطلاعات جعلی و نادرست بر انتخاباتها در سراسر جهان طی دو سال آینده قابل توجه است و میتواند مشروعیت دولتهای منتخب را زیر سؤال ببرد.»
او اضافه کرد: «این موضوع به نوبه خود میتواند تهدیدی برای فرآیندهای دموکراتیک باشد و موجب قطبی شدن بیشتر اجتماعی، شورشها، اعتصابها و یا حتی خشونتهای داخلی شود.»
گزارش «ریسکهای جهانی ۲۰۲۴» همچنین تغییرات شدید آب و هوایی را به عنوان بزرگترین خطر بلندمدت در یک بازه زمانی ده ساله معرفی کرده است.
سعدیه زاهدی، مدیر عامل مجمع جهانی اقتصاد، گفت: «بله، این یک چشمانداز بسیار غمانگیزی است، اما به هیچ وجه یک پیشبینی قطعی و تعیین شده از آینده نیست.»
او تاکید کرد: «آینده را ما میسازیم. تغییرات ساختاری صورت میگیرد، اما بیشتر در دست تصمیم گیرندگان در بخشهای مختلف است که باید برای آینده تلاش کنند.»
منبع: بخش انگلیسی صدای آمریکا