لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۵

اوکراین خواستار انزوای روسیه از نهادهای بین‌المللی شد


امدادگران در حال بیرون آوردن جسد یک زن از زیر آوار خانه‌اش در شهر میکولائیف، اوکراین - ۱ نوامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آبان ۱۴۰۱)
امدادگران در حال بیرون آوردن جسد یک زن از زیر آوار خانه‌اش در شهر میکولائیف، اوکراین - ۱ نوامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آبان ۱۴۰۱)

مقامات اوکراینی پس از حمله نیروهای روسیه به اهداف زیرساختی در چندین شهر اوکراین، خواستار انزوای روسیه از نهادهای بین‌المللی شدند.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، اولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین، روز سه‌شنبه گفت:« روسیه باید از کشورهای گروه ۲۰ اخراج شده و دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای نشست این ماه گروه ۲۰ در اندونزی نیز باید لغو شود.»

نیکولنکو در توئیتی نوشت: «پوتین علناً پذیرفت که دستور حمله موشکی به غیرنظامیان و زیرساخت‌های انرژی اوکراین را صادر کرده است. او با دستان آغشته به خون نباید اجازه داشته باشد با رهبران جهان پشت میز بنشیند.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز دوشنبه در سخنرانی شبانه خود گفت که روسیه نباید جایی در شورای امنیت سازمان ملل داشته باشد.

زلنسکی گفت: «ترور علیه تاسیسات انرژی اوکراین، به علاوه تلاش‌های روسیه در پس‌زمینه برای تشدید بحران جهانی غذا، به وضوح نشان می‌دهد که روسیه به مخالفت خود با کل جامعه جهانی ادامه خواهد داد.»

ارتش اوکراین گفت که حملات روز دوشنبه روسیه شامل پرتاب بیش از ۵۰ موشک کروز بوده است. این حملات، موجب قطع شدن آب و برق در بیشتر مناطق شهر کی‌یف شد. هرچند، ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف روز سه‌شنبه اعلام کرد که خدمات آب و برق مجدداً برقرار شده است.

پوتین گفته است که حملات روز دوشنبه در پاسخ به ادعایی کی‌یف برای انجام حملات پهپادی به ناوگان روسیه در دریای سیاه بوده است.

پوتین در جواب به سؤال خبرنگاری که پرسید، آیا این بمباران پاسخی به وقایع اخیر در دریای سیاه است، گفت: «تا حدودی بله، اما بیشتر از آن هم می‌توانستیم انجام دهیم.»

اوکراین حمله به ناوگان روسیه را نه تایید کرده و نه رد کرده است، که روسیه آن را علت شرکت نکردن در طرح غلات به رهبری سازمان ملل متحد روز شنبه نام برد.

پوتین روز دوشنبه گفت که اوکراین در منطقه‌ای که قرار بود ایمنی کشتی‌های حامل غلات را تضمین کند، پهپادهایی را به سمت ناوگان روسیه پرتاب کرد.

مارتین گریفیتس، مسئول کمک‌های سازمان ملل متحد، روز دوشنبه به شورای امنیت سازمان ملل گفت که هیچ کشتی‌ که بخشی از قرارداد غلات سازمان ملل باشد در زمان این حملات ادعایی، در آن مسیر نبودند.

روسیه روز شنبه اعلام کرد که مشارکت خود در طرح اجازه صادرات غلات از اوکراین، با میانجیگری سازمان ملل، را تعلیق می‌کند.

سازمان ملل نیز اعلام کرد، سه کشتی حامل نزدیک به ۸۵ هزار تن غلات و محصولات غذایی روز سه‌شنبه اوکراین را به مقصد آلمان، لیبی و مراکش ترک کردند.

XS
SM
MD
LG