امارات متحده عربی با هشدار این موضوع که خطر گسترش جنگ اسرائیل و حماس در غزه در منطقه وجود دارد، میگوید که «بیوقفه» برای برقراری آتشبس تلاش میکند.
امارات متحده عربی یکی از کشورهای عربی به شمار می رود که توافقنامه ابراهیم را امضا کرد، مجموعهای از پیمانها با اسرائیل، که اسرائیل امیدوار بود راه را برای عادیسازی روابط با عربستان سعودی، ابرقدرت مسلمان منطقه فراهم کند، اما جنگ به این برنامهها ضربه زد.
نورا الکعبی، از مقامات وزارت امور خارجه امارات متحده عربی، روز جمعه ۱۲ آبان در جریان یک کنفرانس سیاستگذاری در ابوظبی گفت: «در حالی که به تلاش برای توقف این جنگ ادامه میدهیم، نمیتوانیم زمینه گستردهتر و ضرورت کاهش حرارت [تنشها] در منطقه را، که به نقطه جوش نزدیک میشود، نادیده بگیریم.»
او در ادامه افزود که خطر گسترش و تشدید بیشتر، و همچنین خطر سوءاستفاده گروههای افراطی از چنین موقعیتی برای پیشبرد ایدئولوژیهای خشونتآمیز «واقعی» است.
امارات متحده عربی که یکی از تولیدکنندگان عمده نفت است، گروههای اسلامگرا مانند حماس را که با اخوان المسلمین مصر مرتبط است، بهعنوان تهدیدی جدی برای خاورمیانه میبیند. هنگامی که عبدالفتاح السیسی، رهبر کنونی مصر، در سال ۱۳۹۲ محمد مرسی، رئیس جمهوری اسبق مصر را که از گروه اخوان المسلمین بود سرنگون کرد، امارات متحده عربی از مرسی حمایت کرد.
نورا الکعبی در بخش دیگری گفت: «باید تمام تلاش خود را برای محافظت از غیرنظامیان انجام دهیم و بلافاصله به این درگیری پایان داد.»
بمباران نوار غزه توسط اسرائیل در جنگ با حماس، کشورهای عربی را که نگران افزایش شدید تلفات غیرنظامیان و محاصره این منطقه پرجمعیت ساحلی توسط اسرائیل هستند، خشمگین کرده است.
امارات متحده عربی میگوید که قصد دارد هزار کودک فلسطینی از غزه را مداوا کند، اما توضیحی نداده است که چگونه آنها را از این منطقه محاصره شده خارج میکند.
جنگ اخیر با حمله غافلگیرکننده شبهنظامیان حماس به جنوب اسرائیل در ۱۵ مهر آغاز شد. در جریان این حمله ۱۴۰۰ تن، که اکثرا غیرنظامی بودند، کشته شدند و شبهنظامیان بیش از ۲۰۰ نفر را گروگان گرفتند. حماس در فهرست تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن قرار دارد.
اقدام حماس حملات اسرائیل به غزه را به دنبال داشت. به گفته مقامات بهداشت غزه، در اثر بمبارانهای اسرائیل دستکم ۹۶۰۱ تن از جمله ۳۷۶۰ کودک فلسطینی کشته شدند.
به گفته نورا الکعبی این جنگ نتیجه «دههها ناکامی طولانی» در یافتن راهکاری برای پایان دادن به درگیری اسرائیلی و فلسطینی است.
بحرین، همسایه امارات متحده عربی که توافقنامه ابراهیم را نیز امضا کرده است، پنجشنبه گفت سفیر این کشور در اسرائیل به خانه بازگشته است و سفیر اسرائیل در منامه «چندی پیش» این کشور را ترک کرده است.
در بیانیه دولت بحرین مشخص نشده است که آیا سفیر اسرائیل از این کشور اخراج شده است. وزارت امور خارجه اسرائیل مدعی است که روابطش با بحرین در حاشیه خلیج فارس که محل استقرار ناوگان پنجم آمریکا است، پایدار است.
منبع: رویترز