رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه میگوید به افزایش حمایت از عملیات کشورهای غربی و عرب علیه گروه افراطی «دولت اسلامی»، و مداخله نظامی برای نابود کردن آن گروه فکر میکند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اظهارات روز سهشنبه آقای اردوغان در نیویورک، حاکی از تغییر موضع بالقوه دولت آنکارا در مورد تلاشهای بینالمللی برای مبارزه با گروه شورشی داعش است، که تنها چند ساعت بعد از شروع حملات هوایی آمریکا و متحدان عرب به مواضع داعش در سوریه اعلام شد.
آقای اردوغان که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است، یک روز بعد از آن که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت انتظار دارد ترکیه نقش قویتری در مبارزه علیه تهدید داعش برعهده بگیرد، خبر از تصمیم جدید دولتش داد.
ترکیه، متحد آمریکا و عضو پیمان ناتو، تا پیش از آزادشدن ۴۹ نفر از کارکنان کنسولگری آن کشور در شهر موصل عراق، که به اسارت گروه درآمده بودند، از اظهار نظر درباره همکاری با ائتلاف جهانی علیه داعش خودداری میکرد. آقای کری گفت ترکیه تا به حال در کنفرانسهای منطقهای قول کمکهایی برای مبارزه با داعش را داده بود؛ ولی این کمکها در سطحی بسیار محدود بود.
اظهارات روز سهشنبه آقای اردوغان حاکی از تغییر رویه این کشور در مقابل «دولت اسلامی» بود. وی گفت: «البته ما سهم خود را انجام میدهیم. من این موضوع را با دولت هم در میان خواهم گذاشت.»
رئیس جمهوری ترکیه در پاسخ به این که چه نقشی را در نظر دارد گفت: «همه چیز. هم اقدام نظامی و هم اقدام سیاسی.»
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برنامهای برای دیدار رسمی دوجانبه با آقای اردوغان در نیویورک ندارد؛ با این همه احتمال میرود رهبران دو کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی دیداری داشته باشند.
ترکیه یکی از حامیان اصلی شورشیان سوری است که قصد سرنگون کردن دولت بشار اسد را دارند، و به هزاران شورشی مسلح اجازه داده با عبور از مرز ترکیه، وارد سوریه شوند.