دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا می گوید استفاده از اطلاعات در مذاکره با دولت روسیه «حق مسلم» او است و از خود در مقابل حملات بی امان مبنی بر این که اطلاعات بسیار محرمانه را با دو دیپلمات روس در جلسه هفته گذشته کاخ سفید مطرح کرده، دفاع کرد.
روزنامه واشنگتن پست عصر دوشنبه در مقاله ای ادعا کرد که مقامات کنونی و پیشین دولت آمریکا به این نشریه گفتند که دونالد ترامپ در آن دیدار اطلاعات طبقه بندی شده را با مقامهای روسی در میان گذاشته است.
کاخ سفید، ساعتی پس از انتشار گزارش فوق آن را قویا تکذیب کرده بود.
رئیس جمهوری آمریکا ساعتی پیش در دو توئیت پیاپی درباره محتوی صحبتها در ملاقات اخیر با سرگئی لاوروف وزیر خارجه و سفیر روسیه در آمریکا نوشت:
«به عنوان یک رئیس جمهوری، در یک جلسه برنامه ریزی شده کاخ سفید، می خواستم اطلاعاتی را با روسها در میان بگذارم. این کاملا حق من به عنوان یک رئیس جمهوری است... این اطلاعات درباره تروریسم و امنیت پروازها بود. این کار را به خاطر دلایل انسانی و این که روسها مبارزه شان علیه داعش و تروریسم افزایش دهند، درمیان گذارده شد.»
رسانه های آمریکایی می گویند اطلاعاتی که گفته می شود از سوی آقای ترامپ مطرح شد،
مک مستر: گزارش پست نادرست است
هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی و اعضای دیگر دولت دونالد ترامپ گزارش روزنامه واشنگتن پست را قویا تکذیب کردند.
آقای مک مستر گزارش واشنگتن پست را «نادرست» خواند و گفت: «به هیچ وجه در این ملاقات صحبتی درباره منبع اطلاعاتی و یا نحوه دستیابی به این اطلاعات مطرح نشد. آقای پرزیدنت، صرفا به عملیات نظامی که محرمانه نیست اشاره کرد. وزیر خارجه (آمریکا) که در این جلسه حضور داشت، محتوای مذاکره را اینگونه توضیح داده است. ارزش صحبت افرادی که نامبرده شده، بیشتر از منابع بی نام و نشان است. من در اتاق حضور داشتم و گزارش روزنامه غلط است.»
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه که در ملاقات رئیس جمهوری آمریکا با وزیر امورخارجه روسیه و سفیر آن کشور در واشنگتن در دفتر دونالد ترامپ حضور داشت نیز اظهارات مک مستر را تایید کرد و افزود موضوعات گوناگونی مورد بحث قرار گرفت از جمله تلاش های ضد تروریسم و تهدیدهای آن، اما به هیچ وجه درباره منابع و نحوه دستیابی به اطلاعات وعملیات نظامی طبقه بندی شده صحبتی نشد.
روزنامه نیویورک تایمز نیز نوشت که این اطلاعات چنان حساس بوده که در داخل دولت و یا با متحدان آمریکا مطرح نشده بود. این روزنامه نوشت ممکن است منبع خبری اطلاعات ارائه شده درباره داعش به خطر بیفتد.
طبق قانون آمریکا این حق رئیس جمهوری است که اطلاعات طبقه بندی شده را از محرمانه بودن خارج کند.
دو عضو ارشد مجلس سنا از حزب دموکرات، سناتورها مارک وارنر و ریچارد دوربن، در توئیتهایی اقدام آقای ترامپ را خلاف منافع و امنیت ملی کشور دانسته و خواستار افزودن آن به تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شدند.
ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گزارش واشنگتن پست را رد کرد و آنرا نمونه دیگری از اخبار جعلی عنوان کرد.