لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۴

کرونا در ایران - مرگ ۵۷۱ تن دیگر؛ کمبود واکسن، کندی روند واکسیناسیون، و افزایش موارد ابتلا و مرگ‌ومیر کودکان


کرونا در ایران. آرشیو
کرونا در ایران. آرشیو

بنا بر اعلام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، طی ۲۴ ساعت، از ۴ شهریور تا ۵ شهریور، ۳۶ هزار و ۲۷۹ تن در ایران به کرونا مبتلا شدند. در این زمان، ۵۷۱ تن از ایرانیان در اثر ابتلا به کرونا جانشان را از دست دادند.

بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی مراجع رسمی در ایران، تا کنون دست‌کم ۱۰۵ هزار و ۲۸۷ تن از ایرانیان در اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

اکنون ۳۵۹ شهر در ایران از نظر میزان گستردگی ویروس کرونا، در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر نارنجی، و ۳۰ شهر نیز در شرایط زرد قرار دارند.

بنا بر آمار منتشرشده از سوی منابع رسمی، تا کنون در ایران ۱۷ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۸۳ تن دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، در حالی که تنها هفت میلیون و ۲۴۸ هزار و ۹۱۸ تن دز دوم واکسن را زده‌اند.

  • کمبود واکسن و کندی روند واکسیناسیون در دزفول

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول بر «کمبود واکسن و کندی روند واکسیناسیون» تاکید کرد و گفت که اگر وضع این طور ادامه یابد، «هر روز وضعیت بدتر می‌شود.»

امیر ماندگار با اشاره به میزان «مرگ و میر با شیب تند و صعودی» به خبرگزاری دانشجویان ایران گفت که «وضعیت خراب است»، «میزان درگیری ریوی در بیماران زیاد است و سن ابتلا و مرگ و میر نیز به شدت کاهش یافته است. چند روز پیش یک کودک ۱۳ ساله بر اثر ابتلا به کرونا و بدون بیماری زمینه‌ای فوت کرد.»

  • مراجعه ۴ هزار کودک و نوزاد مشکوک به کرونا به بیمارستان در کرمانشاه طی مرداد

خطر ابتلای کودکان و نوزادان به کرونا، به استان خوزستان محدود نمی‌شود. چنان‌چه ایسنا به نقل از رییس یک بیمارستان در استان کرمانشاه، در غرب ایران نوشته است که کرونای نوع دلتا در کمین کودکان و نوزادان است و در این استان طی مرداد ماه ۴ هزار کودک مشکوک به کرونا به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

دکتر فریبا ویسی، رئیس بیمارستان «دکتر محمد کرمانشاهی»، با بیان این که اغلب کودکان بستری شده بین سه تا هشت سال دارند، گفت که اکنون ۹ کودک «در بخش‌های ویژه نوزادان بستری هستند.»

  • رییس علوم‌پزشکی مشهد: اگر واکسیناسیون گسترده انجام نشود پیک‌های بعدی در راه است

از سویی، یک مقام بهداشت و درمان در استان خراسان مرکزی، در شمال شرقی ایران نیز از کاهش سن ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن در این استان خبر داد.

علی بیرجندی‌نژاد، رئیس نظام پزشکی مشهد، به ایلنا گفته است که «همچنان در پیک هستیم» و «اگر واکسیناسیون گسترده انجام نشود»، احتمال دارد «با پیک‌های بعدی نیز روبه‌رو شویم.»

  • یک مقام بهداشت و درمان: صد وزیر هم عوض شود اما ساختار ثابت بماند وضع همین است

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا انتقادات وارده به نحوه مدیریت کرونا در ایران را وارد دانست.

به گزارش ایسنا، حمید سوری، با بیان این که «مدیریت اپیدمی کرونا به تنهایی از عهده وزارت بهداشت برنمی‌آید»، گفت «اگر ۱۰۰ وزیر بهداشت دیگر هم تغییر کند اما ساختار ثابت بماند و تفکرمان درباره مقابله با اپیدمی تغییر نکند، همین روند تکراری را خواهیم داشت.»

سوری با ابراز نگرانی از وقفه ایجادشده به دلیل انتقال دولت، گفت: «ممکن است فراوانی بیشتری از ابتلا و مرگ و میر داشته باشیم.»

این مقام بهداشت و درمان در ایران، تأکید کرد: «گزارش‌هایی از ترکیه و برخی کشورهای همسایه از جهش لامبدا داریم؛ بنابراین خطرش بیخ گوش ما است و با توجه به این که کنترل درستی بر ترددهای ما صورت نمی‌گیرد، هر لحظه ممکن است جهش لامبدا در کشور گزارش شود و روزهای آینده بسیار نگران کننده است.»

او با تبیین قدرت بیماری‌زایی ویروس‌های جدید، گفت: «دیگر تضمینی نداریم که واکسیناسیون انبوه بتواند جامعه را نجات دهد.»

  • شهروند خوزستانی در حضور ابراهیم رئیسی: همه دروغ می‌گویند، چرا به داد مردم نمی‌رسند

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، روز جمعه بدون اعلام قبلی، به همراه تعدادی از اعضای کابینه‌اش، از جمله وزیران نیرو، کشور، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و رییس سازمان برنامه و بودجه به استان خوزستان رفت. هدف از این سفر، «رسیدگی به مشکلات استان خوزستان و بررسی راهکارهای فوری» آن اعلام شده است.

در جریان دیدار «سرزده» ابراهیم رئیسی از اهواز، یک شهروند با اعتراض به وضعیت کرونا در خوزستان و عدم رسیدگی از سوی مسئولان، گفت: «چرا حرف راست را نمی‌زنید؟ از خدا بترسید!» او از رئیسی خواست شخصا به بیمارستان‌ها سرکشی کند و تأکید کرد: «همه دروغ می‌گویند. چرا به داد مردم نمی‌رسند؟»

در حالی که واکسیناسیون در ایران به دلیل کمبود واکسن، به کندی انجام می‌شود، وزیر بهداشت در زمان همراهی ابراهیم رئیسی به اهواز، گفت کسی که واکسن تزریق نکند، ممکن است در آینده نتواند از خدمات در هتل‌ها و بانک‌ها و دریافت بلیت هواپیما و اتوبوس استفاده کند، چرا که برای استفاده از این خدمات «ارائه کارت واکسن لازم خواهد بود.»

  • وزارت بهداشت: تا تأمین مجدد داروی قارچ سیاه، پزشکان داروی جایگزین تجویز کنند

در پی نایاب شدن داروی قارچ سیاه در ایران، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، از پزشکان درخواست کرد تا زمان تأمین داروی آمفوتریسین بی، برای بیماران داروهای جایگزین تجویز کنند.

به گزارش ایسنا، سید حیدر محمدی، با بیان این که این دارو در پانزده روز گذشته به اندازه مصرف دو ماه در کشور توزیع شده، گفت تا تأمین مجدد آن، پزشکان داروهای کسپوفانجین، وریکونازول، فلوکونازول، و پوساکونازول را تجویز کنند.

پیش‌تر، تعدادی از رسانه‌های داخل ایران گزارش داده‌اند که داروی « آمفوتریسین بی» در ناصرخسرو از ۳۰۰ هزار تومان به چهار میلیون تومان رسید.

عامل ابتلا به قارچ سیاه، کپکی است که در محیط‌های مرطوب، مثل خاک یا کود گیاهی، یافت می‌شود و می‌تواند به سیستم تنفسی حمله کند. این بیماری مسری نیست و از یک فرد به فرد دیگر انتقال پیدا نمی‌کند.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ آمریکا چند نوع قارچ می‌توانند این بیماری را به وجود آورند. این قارچ‌ها برای اکثر افراد بی‌خطر هستند، ولی می‌توانند در افرادی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند، موجب بیماری عفونی جدی و شدیدی شود.

تنفس هاگ قارچ سیاه در هوا، روی سینوس‌ها، یا ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و حتی می‌تواند موجب عفونت زخم یا سوختگی روی پوست شود.

علایم قارچ سیاه، بسته به محل آن در بدن، می تواند شامل تورم صورت، تب، زخم‌های پوستی، و زخم‌های سیاه داخل دهان باشد.

XS
SM
MD
LG