لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۳

کرونا در ایران – اتمام موجودی واکسن در برخی نقاط کشور؛ روزنامه نزدیک به سپاه آمار فوتی‌ها را بالای ۷۰۰ هزار نفر تخمین زد


مرکز واکسیناسیون ایران مال - تهران
مرکز واکسیناسیون ایران مال - تهران

وزارت بهداشت ایران، از ۲ شهریور تا ۳ شهریور، ‏۳۹ هزار و ۹۸۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور را تأیید کرد.

بر اساس آمار وزارت بهداشت ، در این ۲۴ ساعت، ۶۶۵ نفر دیگر نیز جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

روز گذشته، شمار روزانه مرگ و میر به بالای ۷۰۰ نفر رسید و رکوردشکن شد.

رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری می‌گوید بیش از ۳۲ درصد کل بیماران مبتلا به کرونا در کشور مربوط به دو ماه تیر و مرداد بوده است و در یک ماهه مرداد، بیشترین میزان ممکن در یک سال و نیم گذشته بوده است.

محمد جواد دهقان گفت آمار بیماران جدید کشور از ۲۷۹ هزار نفر در خرداد، به ۵۲۸ هزار نفر در تیر و یک میلیون و ۵۳ هزار نفر در مرداد رسیده است.

وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد و بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

  • هفت برابر بودن آمار فوتی‌ها؛ «تعارض منافع‌، مانع برنامه‌ریزی برای مهار کرونا شد»

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشته است که آمار رسمی فوتی‌ها را باید هفت برابر کرد.

مجموع جان باختگان ویروس کرونا در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، به ۱۰۴ هزار و ۲۲ نفر رسیده است.

کوروش هلاکویی نائینی می‌گوید: «در شهریور ماه سال گذشته ما برآورد ۳۵۰ هزار مرگ را داشتیم، اما داده‌ها را به گونه‌ای مهندسی می‌کنند که اگر شما از من سندی بخواهید سندی ندارم؛ چراکه به داده‌ها دسترسی ندارم و داده‌ها در اختیار نیست.»

این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین گفت به باور او ویروس‌ کرونا «منافع بسیاری از افراد را تأمین می‌کند.»

آقای هلاکویی نائینی، این تعارض منافع‌ را مانعی برای مهار کرونا در ایران دانست.

در همین حال، ‏ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت می‌گوید: «اگر واکسیناسیون نکرده بودیم شمار فوتی‌ها بیشتر بود.»

آقای حریرچی با استناد به آمار بالای واکسیناسیون در کشورهای بریتانیا، اسرائیل، ایتالیا، و آمریکا به افزایش آمار مرگ و میر در این کشورها در اثر شیوع گونه دلتا ویروس کرونا اشاره کرده است.

این در حالی است که در آمریکا، تنها ۳ درصد از افراد واکسینه‌شده‌ای که به ویروس مبتلا می‌شوند در بیمارستان بستری می‌شوند و از میان آنها نیز ۰.۲۵ درصد نیاز به ونتیلاتور پیدا می‌کنند.

  • اتمام موجودی واکسن در برخی نقاط؛ نیاز به یافتن جایگزین واکسن اسپوتنیک

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان از تمام شدن موجودی واکسن آسترازنکا در این استان خبر داد.

‏رضا فدایی در گفتگو با خبرگزاری ایمنا گفت واکسن ایرانی برکت نیز که در اختیار استان اصفهان قرار داشته رو به اتمام است و دلیل نبود این واکسن را «عدم تولید انبوه» عنوان کرد.

به گفته مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان، کمبود واکسن بی‌نظمی در مراکز واکسیناسیون «بارها اتفاق افتاده است.»

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از اتمام دز دوم اسپوتنیک در کشور خبر داد و گفت امکان دارد اصلا دز دوم وارد نشود و باید جایگزین این واکسن را مشخص کرد.

عبدالرسول همتی از افرادی که منتظر دز دوم هستند خواست تا صبوری کنند و گفت این موضوع را به اطلاع وزارت بهداشت رسانده‌اند.

  • طرح شکایت متخصصان بهداشتی علیه سعید نمکی

محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص مراقبت‌های ویژه، در گفت‌وگو با پایگاه خبری رکنا از طرح شکایت تعدادی از متخصصان از وزیر بهداشت خبر داد.

آقای هاشمیان گفت: «آنها به این بهانه که نمی خواهند مردم ایران موش آزمایشگاهی شوند، در واردات واکسن کرونا از چین تاخیر کردند.»

این متخصص مراقبت‌های ویژه همچنین از کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران خواست تا «به جای فحش دادن» مافیای دارو را معرفی کند.

  • افزایش ابتلا به قارچ سیاه و معضل جدید کمبود دارو

روز گذشته، محمدرضا صالحی، متخصص بیماری‌های عفونی «بیمارستان امام خمینی» تهران از بیش از ۱۰ بیمار مبتلا به قارچ سیاه در این بیمارستان و نیاز به داروی «آمفوتریسین بی» خبر داده بود و گفته بود در صورت عدم تأمین این دارو، مبتلایان بینایی خود را از دست خواهند داد.

امروز سایت تجارت‌نیوز، از چالش تازه کمبود دارو برای قارچ سیاه خبر داد و نوشت: «داروخانه‌ها ندارند اما بازار آزاد دارو به راحتی پیدا می‌شود.»

یکی از فروشندگان غیررسمی دارو به تجارت نیوز گفته است که هر یک آمفوتریسین بی، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است یعنی برای ۱۰ عدد ۴۲ میلیون تومان باید بپردازید.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز از شناسایی ۲۰ بیمار مبتلا به قارچ سیاه در این استان خبر داده است.

قیمت سرم در بازار سیاه به ۴۰۰ هزار تومان رسید

روزنامه همشهری نیز در‌ گزارشی به موضوع کمبود سرم در کشور پرداخته است.

بررسی‌های میدانی همشهری در مرداد نشان می‌دهد قیمت سرم در بازار سیاه به ۱۰۰ هزار تومان و در برخی موارد به ۲۰۰ و حتی ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.

رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در گفتگو با همشهری از پایان کمبود سرم در ماه شهریور‌ خبر داد و گفت «میزان تولید ماهانه سرم به ۱۶.۵میلیون سرم در ‌ماه خواهد رسید.»

معاون فنی گمرک، در گقتگو با رکنا یکی از دلایل کمبود سرم را عدم ترخیص سرم‌های وارداتی عنوان کرده است که به گفته او منجر به گذشتن تاریخ انقضای آنها شد.

XS
SM
MD
LG