وزارت بهداشت ایران، از ۳ شهریور تا ۴ شهریور، ۳۶ هزار و ۷۵۸ مبتلای جدید به ویروس کرونا را تأیید کرد.
همچنین در این مدت، ۶۹۴ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
اتمام موجودی واکسن در اهواز و شلوغی مراکز واکسیناسیون
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید شلوغی برخی مراکز به دلیل این است که گاهی اوقات واکسن به اندازه کافی وجود ندارد.
سیدمحمد علوی گفت حدود ۶۰ هزار دوز واکسن به خوزستان اختصاص داده شد که معادل مصرف یک روز و نصف واکسن در استان خوزستان است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: «باید به طور منظم و روزانه سهمیه واکسن به خوزستان اختصاص یابد نه اینکه یک روز سهمیه داشته باشیم و یک روز نداشته باشیم.»
روز چهارشنبه نیز مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان از تمام شدن موجودی واکسن آسترازنکا در این استان خبر داد.
همچنین، معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه موجودی واکسن اسپوتنیک در کشور تمام شده است خواستار اعلام جایگزین این واکسن از سوی وزارت بهداشت شد.
در حالی که عده زیادی از افرادی که بیماریهای زمینهای دارند همچنان منتظر دریافت واکسن هستند، خبرگزاری حوزه اعلام کرد که طلاب بالای ۱۸ سال قم میتوانند بدون ثبتنام و با داشتن کارت ملی و کارت طلبگی برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
پس از انتقادها، دانشگاه علومپزشکی قم این خبر را تکذیب کرد و گفت تنها واکسیناسیون طلاب بالای ۴۰ سال استان قم در مرکز تجمیعی الهادی ویژه روحانیون انجام میشود.
- ادامه انتقادها از تأخیر در واردات واکسن و واظهارات وزیر خارجه دولت رئیسی
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دولت رئیسی میگوید یکی از اولویتهایش واردات واکسن «بدون هیچ محدودیتی» و سرعت بخشیدن به این واردات از کشورهای مختلف است. او اما اولویت خود را ارتباط با کشورهای همسایه و آسیایی عنوان کرده است.
آقای امیرعبداللهیان گفت سفارتخانهها، بخش دولتی و بخش خصوصی در این روند مشارکت خواهند داشت.
بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت دولت رئیسی نیز در نخستین روز کار خود از الزامی کردن کارت واکسیناسیون برای برخی از خدمات مانند سفر با هواپیما و قطار و اتوبوس و خدمات بانکی خبر داد.
در همین حال، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در گزارش این کمیسیون در مورد اوج گیری مجدد بیماری کرونا در ایران گفت «بعضا حرف و حدیثهایی در رسانهها مطرح میشود و بعضی حتی حضرت آقا را نشانه میروند که بسیار بسیار اشتباه است.»
زهرا شیخی، رسانه مجلس را برای «عملکرد ضعیف» در این رابطه مقصر دانست. این در حالی است که در هفتههای گذشته، انتقادها از ممنوعیت واکسنهای موثر غربی توسط رهبر جمهوری اسلامی ایران شدت گرفته است و بسیاری این اقدام آیتالله خامنهای را دلیل تأخیر در واکسیناسیون و از دست رفتن جان هزاران ایرانی میدانند.
روز چهارشنبه، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از یک استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار فوتیها را باید هفت برابر کرد.
وضعیت تولید واکسن داخلی برکت نیز همچنان نامشخص است.
اکبر برندگی، مدیرعامل گروه دارویی برکت در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته است که «روزانه ۲۰۰ هزار دوز واکسن تولید خواهد شد.»
در ماه تیر، محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی وعده داده بود که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تولید خواهد شد.
- نایاب شدن داروی قارچ سیاه و جهش ناگهانی قیمت آن در ناصرخسرو
روزنامه جامجم گزارش داد که داروی بیماری قارچ سیاه در پی افزایش موارد ابتلا در کشور نایاب شد.
تعدادی از رسانههای داخل ایران گزارش دادهاند که داروی « آمفوتریسین بی» در ناصرخسرو از سیصد هزار تومان به چهار میلیون تومان رسید.
روز گذشته، سایت تجارتنیوز، از چالش تازه دارو برای قارچ سیاه خبر داد و گفت این دارو را «داروخانهها ندارند اما بازار آزاد دارو به راحتی پیدا میشود.»
یکی از فروشندگان غیررسمی دارو به تجارت نیوز گفت که هر یک آمفوتریسین بی، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است یعنی تهیه ۱۰ عدد ۴۲ میلیون تومان هزینه برمیدارد.
بیمارستان امام خمینی تهران، ۱۰ مورد ابتلا و دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر کدام ابتلای ۲۰ مورد ابتلا به قارچ سیاه را تأیید کردهاند.
- افزایش شمار بیماران بدحال در هرمزگان و گیلان
هرمزگان در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳ مورد مرگ جدید ناشی از ابتلا به کرونا را تأیید کرد و از بستری شدن ۱۸۷ نفر دیگر خبر داد. از این تعداد، ۱۳۶ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال ۴۰ نفر از آنها وخیم توصیف شده است.
در استان گیلان نیز وضعیت بیماران مبتلا به کرونا همچنان وخیم است. معاون علوم پزشکی گیلان، از بستری شدن ۱۹۰۰ بیمار کرونایی خبر داد که از این تعداد ۳۱۰ نفر بدحال هستند.
انوش دهنادی مقدم به خبرگزاری ایسنا گفت افرادی که به بیمارستان مراجعه می کنند بدحال تر هستند، زیرا دیر مراجعه کردند.