لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۸

تنش برسر حجاب اجباری بالا گرفت؛ شریعتمداری می‌گوید خامنه‌ای سخنگو ندارد


حسین شریعتمداری
حسین شریعتمداری

پس از مطرح شدن «تذکر» علی خامنه‌ای در مورد نحوه برخورد ماموران حکومت با حجاب اختیاری توسط یک عضو «دفتر حفظ و نشر آثار» رهبر جمهوری اسلامی، حسین شریعتمداری، نماینده خامنه‌ای در کیهان به مهدی فضائلی حمله کرد و نوشت: «رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کرده‌اید؟»

در یادداشت نماینده خامنه‌ای در کیهان آمده است که بیت رهبری «‌سخنگو» ندارد و چنانچه تذکری ضرورت داشته باشد، مستقیماً و با ذکر ماخذ «توسط آقایان گلپایگانی و حجازی‌» به اطلاع مخاطبان آن، اعم از مسئولان و یا مردم می‌رسد.

شریعتمداری تاکید کرده که «بیت رهبری» حتی از به کارگیری واژه «‌یک مقام آگاه‌» نیز به شدت پرهیز می‌کند.

مدیرمسئول روزنامه کیهان که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کند با توجه به این موارد به مهدی فضائلی حمله کرده و نوشته است که نظری که به خامنه‌ای «نسبت داده‌اید، خارج از روال یاد شده و از جانب شما، دور از انتظار بوده است.»

چند روز پیش، مهدی فضائلی که خود را عضو «دفتر حفظ و نشر آثار» رهبر جمهوری اسلامی معرفی می‌کند، در مطلبی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، به نقل از علی خامنه‌ای نوشته بود: «کشف حجاب، هم حرام شرعی است هم حرام سیاسی است...منتها...دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد شویم. کارهای بی قاعده و بدون برنامه نباید انجام بگیرد.»

در این متن تاکید شده بود که «به تازگی برخی مسئولان به‌دلیل کارهای بی‌قاعده در حوزهٔ حجاب تذکر دریافت کرده‌اند.»

گزارش‌ها نشان می‌دهد که با بالا گرفتن انتقادات از فضائلی، توییتی قدیمی از او بازنشر شد که شائبه عقب نشینی او از ادعای «تذکر» را ایجاد کرد. فضائلی در همین زمینه تاکید کرد: «‏ساعاتی است توییت زیر به عنوان توئیت جدید بنده و به عنوان عقب‌نشینی از توئیت قبل در حال بازنشر است؛ ضمن تایید محتوای این توئیت که مربوط به حدود ۱/۵ سال پیش است تاکید می‌کنم توییت دیروز به قوت خود باقی است.»

این تاکیدها بر ضرورت تداوم برخورد با حجاب اختیاری و صف آرایی نیروی انتظامی در برابر مردم در حالی است که برخی از منتقدان بر این باورند برای همراه کردن مردم با منویات دینی حکومت، ابتدا باید با کسانی که با نام دین تخلف می‌کنند برخورد کرد.

در همین رابطه مدیرمسئول روزنامه «جمهوری اسلامی» که مدیریت آن نیز توسط علی خامنه‌ای منصوب می‌شود، نوشت: «مسئولان دولت و نظام برای اجرای حکم شرعی و قانونی حجاب نمی‌توانند با توسل به روش‌هائی از قبیل گشت ارشاد و بگیر و ببندهای معمول موفق شوند.»

مسیح مهاجری در مطلبی تاکید کرده است که «تا وقتی تکلیف واعظ توهین کننده به پیامبر و قضیه باغ ازگل را روشن نکنید، نمی‌توانید جامعه را ملتزم به دین و حجاب کنید.»

به نوشته مهاجری قبل از اینگونه برخوردها ابتدا باید متخلفان در هر مقام و لباس محاکمه شوند، بحران اقتصادی ریشه‌کن شود، مشکلات معیشتی حل و آزادی‌های مشروع تأمین شود.

این در حالی است که همزمان با ادامه «سرکوب پوشش اختیاری» در ایران و تقابل زنان و ماموران در خیابان‌ها، وزیر کشور جمهوری اسلامی از تلاش ماموران قدردانی کرد.

به گزارش وب‌سایت خبرآنلاین، احمد وحیدی، وزیر کشور مساله حجاب در جمهوری اسلامی را از «ارکان هویتی نظام» دانست و گفت: نباید اجازه داد «هنجارشکنی مغرضانه توسط عوامل دشمن که در صدد تضعیف احکام قانونی و شرعی در کشور هستند»، آسان و ممکن باشد.

تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد نیروهای حکومتی با زنانی که پوشش اختیاری را انتخاب کرده‌اند با خشونت رفتار می‌کنند. خشونتی که مورد اعتراض جمع کثیری از ایرانیان حتی معتقدان به دین اسلام قرار گرفته است.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۲ فروردین در سخنرانی نماز عید فطر خود با فرمانی جدید به «آمران به معروف» که پیش‌تر آنها را «آتش به اختیار» توصیف کرده بود، از آنها خواست تا «با هنجارشکنی دینی برخورد کنند.»

ساعاتی پس از این دستور علی خامنه‌ای، فرماندهی انتظامی اعلام کرد طرح مقابله با پوشش اختیاری زنان را از شنبه ۲۵ فروردین اجرا می‌‌کند.

سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی که اسفند ۱۴۰۲ منتشر شد اعلام کرد: «مقامات جمهوری اسلامی ایران در تلاش برای از بین بردن مقاومت‌ها در برابر حجاب اجباری پس از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» ، سعی در ایجاد وحشت در زنان و دختران دارند و زندگی روزمره آنها را مختل کرده و باعث ناراحتی‌های روحی شدید در آنها شده‌اند.»

XS
SM
MD
LG