یک خبرگزاری حکومتی وابسته به نهادهای امنیتی به نقل از بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور نوشت که در شرایط فعلی خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره از مرز ۲۵ میلیون تومان فراتر رفته است.
حمیدرضا امام قلیتبار، در گفتگو با خبرگزاری «تسنیم» گفته است: «حقوق کارگر توان تامین حتی پنجاه درصد معیشت آنها را ندارد.»
امام قلیتبار تاکید کرده است که «سناریوی مضحکی که بیان میشود دستمزد باعث تورم است» سال گذشته با افزایش ۲۷ درصدی مزد و تورم ۴۵ درصدی شکست خورد و ثابت کرد که افزایش دستمزد ربطی به تورم ندارد.
در راستای این اظهارات و تایید مهاجرت بخش قابل توجهی از مردم به زیر خط فقر و همچنین به زیر خط مطلق فقر، یک اقتصاددان در ایران ۲۶ مهر ماه با استناد با آمارهای منتشر شده در مورد فقر در ایران گفته بود که در خوشبینانهترین حالت، ۳۰ میلیون نفر زیر خط مطلق فقر قرار دارند.
مرتضی افقه، جمعیت بیش از ۶۰ میلیونی دریافت کننده یارانههای کمک معیشتی را گواه بر فقر رسمی این میزان از جمعیت کشور میداند.
خرداد ماه سال جاری نیز مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی از تشدید فقر طی یک دهه گذشته خبر داد و نوشت که «فقر» دیگر فقط مشمول «خانوارهای کمتوان» نیست.
در این گزارش تاکید شده بود که در سالهای اخیر جمعیت زیر خط فقر رشد کرده و «یکسوم جمعیت زیر خط فقر قرار دارند»، اما خانوارهای بالای خط فقر، به لحاظ رفاهی و درآمدی نیز تفاوت قابل توجهی با خانوارهای زیر خط فقر ندارند و در عمل، طبقه متوسط فاصلهای با فقیر شدن ندارد.
در چنین شرایطی دولت و مجلس افزایش حقوق کارمندان برای سال آینده را ۲۰ درصد تعیین کردند و دولت تلاش دارد همچون سال گذشته با کشاندن تعیین میزان افزایش دستمزد کارگران به لحظات پایانی، در نهایت افزایش ۲۰ درصدی دستمزد را به کارگران تحمیل کند.